latinica  ћирилица
27/03/2017 |  15:58 ⇒ 16:08 | Autor: RTRS

Јusić sa vojnim atašeima SAD, Velike Britanije i Pakistana

Zamjenik ministra odbrane BiH za politiku i planove Sead Јusić razgovarao je, u odvojenim susretima, sa vojnim atašeima SAD brigadirom Markom M. Karasom, Velike Britanije pukovnikom Polom Maršalom i Pakistana kapetanom mornarice Kanom Mahmudom Asifom o aktivnostima na realizaciji nedavno usvojenog dokumenta "Pregled odbrane".
Sarajevo- Јusić i vojni ataše V. Britanije - Foto: SRNA
Sarajevo- Јusić i vojni ataše V. BritanijeFoto: SRNA

Tokom današnjih susreta u Sarajevu razgovarano je i o planu modernizacije Oružanih snaga BiH koji je sastavni dio usvojenog dokumenta "Pregled odbrane", programima pomoći u oblasti školovanja i obuke pripadnika Oružanih snaga BiH u centrima za obuku zemalja partnera BiH na putu evroatlantskih integracija, saopšteno je iz Ministarstva odbrane BiH.

Јusić je zahvalio vojnim atašeima za doprinos i pomoć koju pružaju BiH u oblasti odbrambene saradnje, kao i za ličnu posvećenost, sugestije i prijedloge u vezi sa aktivnostima Ministarstva odbrane i Oružanih snaga BiH.

Sagovornici su istakli punu podršku Ministarstvu odbrane BiH i iskazali optimizam kada je riječ o što skorijem aktiviranju Akcionog plana za članstvo u NATO i drugim pitanjima u vezi sa odbranom.

Izvor: SRNA