latinica  ћирилица
28/03/2017 |  18:33 ⇒ 18:33 | Autor: RTRS

Prnjavor domaćin 18. međunarodne ulične trke

Atletski klub "Prnjavor" u petak, 31. marta, biće domaćin 18. međunarodne ulične trke, koja je uvrštena u kalendar Svjetske atletske federacije.
Trka "Prnjavor 2016" - Foto: SRNA
Trka "Prnjavor 2016"Foto: SRNA

Dolazak su najavili atletski klubovi iz Srbije, Mađarske, Slovenije, Austrije, Hrvatske, Crne Gore i Makedonije.

Prošlogodišnje prvo mjesto u ženskoj seniorskoj kategoriji braniće reprezentativka Srbije Amela Terzić, koja će trčati na 3.000 metara.

Predsjednik Organizacionog odbora trke Željko Petrović kaže da će ulicama Prnjavora trčati djeca predškolskog uzrasta, osnovci, srednjoškolci, juniori i veterani i da se očekuje od 1.500 do 2.000 takmičara u svim kategorijama.

"Nastupiće prvakinja Evrope u krosu Amela Terzić i Biljana Cvijanović iz Srbije. Dolazak su, između ostalih, potvrdili i reprezentativac Srbije i prvak Evrope u krosu Elzan Bibić, te Kenijac DŽoel Mvangi, koji je pobijedio u Prnjavoru 2014. godine. Pregovaramo sa olimpijkom Lusijom Kimani, tako da će ovo biti još jedna dobra trka", kaže Petrović.

Organizacija trke "Prnjavor 2017" košta 25.000 KM. Nagradni Fond za juniore i seniore iznosi 10.000 KM, a taj iznos je obezbijedio generalni sponzor preduzeće "Komerc mali" iz Prnjavora.

"Novčane nagrade će dobiti po 10 najbolje plasiranih seniora i seniorki, kao i prva tri juniora i prve tri juniorke. Pehare i medalje dobiće pobjednici u svim trkama, obezbijeđene su i robne nagrade, dok će svaki ciciban koji prođe kroz cilj dobiti slatkiše", precizirao je Petrović.

Ulična trka "Prnjavor 2017" imaće i humanitarni karakter. Kompletan prihod je namijenjen Udruženju roditelja djece oboljele od malignih bolesti "Iskra" iz Banjaluke.

"Srednjoškolci će trčati humanitarnu trku, a biće postavljena i kutija za pojedinačne donacije. Svaki humanitarni broj košta dvije KM i može ga kupiti i neko ko neće trčati", kaže Petrović.

Trka se održava povodom obilježavanja 24. marta - Dana opštine Prnjavor.

Izvor: SRNA