latinica  ћирилица
16/04/2017 |  09:32 ⇒ 10:23 | Autor: RTRS

Ivanić i Čović čestitali Vaskrs/Uskrs

Predsjedavajući Predsjedništva BiH Mladen Ivanić čestitao je Vaskrs Njegovoj svetosti patrijarhu srpskom Irineju, sveštenstvu i svim pravoslavnim vjernicima.
Dragan Čović i Mladen Ivanić - Foto: RTRS
Dragan Čović i Mladen IvanićFoto: RTRS

Ivanić u čestitki ističe da je Vaskrs praznik koji s radošću iščekujemo cijele godine, jer je vaskrsenje Gospoda Isusa Hrista simbol vječnog spasenja, životnog začetka, sreće i napretka, saopšteno je iz Predsjedništva BiH.

"U dane praznovanja slavimo život i istinske neprolazne vrijednosti pravoslavne hrišćanske vjere - iskrenu brigu za bližnje, porodičnu slogu, međusobno poštovanje i razumijevanje. Sa željom da ovaj najveći hrišćanski praznik provedemo u miru, zdravlju, ljubavi i slozi, upućujem vam tradicionalni pozdrav: Hristos vaskrse, vaistinu vaskrse!", navodi se u Ivanićevoj čestitki.

Predsjedavajući Predsjedništva BiH Mladen Ivanić čestitao je i Uskrs nadbiskupu vrhbosanskom kardinalu Vinku Puljiću, biskupima, sveštenstvu i svim vjernicima katoličke vjeroispovijesti.

"U želji da predstojeći praznik provedete u radosti i porodičnoj sreći, ispunjeni duhovnom simbolikom Hristovog uskrsnuća, uz poruku mira i međusobnog razumijevanja, želim vam srećan i blagoslovljen Uskrs", navodi se u Ivanićevoj čestitki.

Čestitku povodom Uskrsa uputio je i hrvatski član Predsjedništva BiH Dragan Čović.

"Neka nam Uskrs, praznik nade i života, osvijetli put i neka nam uskrsli Hrist daruje ovozemaljski život ispunjen hrišćanskim i ljudskim vrijednostima u ljubavi i uzajamnom poštivanju", navodi se u Čovićevoj čestitki, saopšteno je iz Predsjedništva BiH.

Izvor: SRNA