latinica  ћирилица
16/04/2017 |  17:00 ⇒ 21:07 | Autor: RTRS

Nesvakidašnji bračni jubilej- Dojčinovići proslavili 60 godina vjernosti (VIDEO)

U Dragočaju kod Banjaluke, za porodicu Dojčinović današnji praznik bio je povod za dvostruko slavlje. Osim Vaskrsa, oni su danas proslavili i 60 godina braka i tim povodom okupili brojnu rodbinu i prijatelje.
Desanka i Svetozar Dojčinović - Foto: RTRS
Desanka i Svetozar DojčinovićFoto: RTRS

Za Desanku i Svetozara Dojčinovića 60 godina braka je brzo prošlo. Nažalost, rijetki su oni koji se mogu pohvaliti ovakvim jubilejom, pa su njih dvoje poželjeli da ga proslave sa rodbinom i prijateljima koji su na proslavu došli i iz inostranstva. Za organizaciju proslave najzaslužnije su snahe.

- Svekar i svekrva su uvijek bili divni prema nama, divno se slažemo i želimo im sve najbolje u životu - kaže snaha Lucija. 

Tri sina i četvoro unuka ispunjavaju njihov život radošću, a osjećaj sreće i ponosa dijele svi.

- Roditelji su nam uvijek bili dobri, školovali su nas i pružili nam u okviru svojih mogućnosti sve što su mogli. Zahvalan sam na tome i želim im da u zdarvlju požive još mnogo godina - kaže sin Ranko, Lucijin suprug. 

Iako nema univerzalnog recepta za srećan brak, neke stvari se ne mijenjaju. Uzajamno poštovanje, prije svega, garantuje opstanak svakog odnosa. Desanka kaže da sve nesuglasice i eventualne svađe uvijek završe pomirenjem.

- Malo zagalamim, pomirimo se i doviđenja - uz osmijeh priča ova starica, radosna i ponosna na 60 godina srećnog braka.

Na kraju i nama ostaje da im poželimo sreću i da dočekaju barem još jedan jubilej. A ovaj će im svakako ostati u sjećanju.