latinica  ћирилица
19/04/2017 |  14:49 ⇒ 14:52 | Autor: RTRS

Ruski i srpski narod da ojačaju saradnju

Gradonačelnik Prijedora Milenko Đaković i delegacija Irkutska sastali su se danas u Prijedoru i izrazili nadu da će se saradnja ovih gradova pobratima razvijati i ubuduće.
Gradonačelnik Prijedora sa delegacijom  Irkutska - Foto: SRNA
Gradonačelnik Prijedora sa delegacijom IrkutskaFoto: SRNA

Rusku delegaciju predvodio je Mihail Kornjev, deputat u Dumi grada Irkutska, koji je izrazio nadu da će odnosi dva grada biti podignuti na viši nivo i da jake veze dva naroda treba da se prenesu na ekonomsku i političku saradnju.

"Dok boravimo ovdje, osjećamo ljubav i dobrotu Srba, našeg bratskog naroda sa kojim nas vežu kultura i vjera", rekao je Kornjev, koji je Đakoviću prenio pozdrave gradonačelnika Irkutska Dmitrija Berdnikova.

Kornjev je i direktor Irkutskog gradskog teatra narodne drame čiji je ansambl pod nazivom "Irkutska zastava" sinoć održao cjelovečernji koncert i oduševio publiku u prepunoj sali Pozorišta Prijedor.

Đaković je izrazio nadu da će se saradnja Prijedora i Irkutska, koji su gradovi pobratimi od 2015. godine, razvijati i u budućnosti.

"Želim da od srca zahvalim umjetnicima iz bratskog Irkutska i da u ime građana Prijedora pozdravim sve građane i gradonačelnika Irkutska", rekao je Đaković nakon prijema u Gradskoj upravi, nakon kojeg su gosti iz Rusije obišli Muzej Kozare i Spomen-kuću porodice Stojanović i upoznali se o dijelu kulturnog i istorijskog nasljeđa Prijedora.

Oni će večeras održati mini-koncert u Galeriji `96 , a tokom sutrašnjeg dana položiti vijence na centralni gradski spomenik za "Krst časni" i spomenik poginulim ruskim vojnicima na gradskom groblju.

Izvor:SRNA