latinica  ћирилица
20/04/2017 |  07:33 ⇒ 16:56 | Autor: RTRS

Đokić: Puna podrška Vlade Upravnom odboru "Alumine" (FOTO)

Ministar industrije, energetike i rudarstva Petar Đokić razgovarao je u Zvorniku sa predstavnicima Upravnog odbora "Alumine", predsjednikom Uprave Miloradom Motikom na čelu, o poslovanju ovog privrednog društva.
Đokić u Alumini (foto: Alumina) -
Đokić u Alumini (foto: Alumina)

Đokić je izjavio da je cilj njegove posjete upoznavanje sa situacijom nakon blokade računa u ovom preduzeću. Rekao je da Upravni odbor "Alumine" ima punu podršku Vlade i poručio da očekuje veće razumijevanje pravosudnih institucija kako bi se problem oko blokade što prije riješio.

Motika je upozorio da je situacija u "Alumini" veoma ozbiljna i ukoliko se nastavi blokada računa, kompaniji prijeti katastrofa.

Podsjetimo, Osnovni sud u Zvorniku je 12. aprila donio rješenje o blokadi računa "Alumine", a u korist privrednog društva "Pavgord" iz Foče. U saopštenju "Alumine" je tada navedeno da je svrha blokade da se namiri kontroverzno potraživanje koje je litvanska Ukio banka imala po kreditima datim povezanim litvanskim društvima.

Đokić u Alumini (foto: Alumina)

Upravni odbor kompanije "Alumina" ranije je apelovao na pravosudne institucije Republike Srpske da, usljed ekonomskog i strateškog značaja ovog privrednog giganta, pitanja koja su od značaja za "Aluminu" uzme u hitna razmatranja i postupanja.