latinica  ћирилица
20/04/2017 |  09:38 ⇒ 11:59 | Autor: RTRS

Vlada Srpske donijela odluku o prodaji imovine "Јelšingrada"

Vlada Republike Srpske donijela je Odluku o prenosu prava svojine na nekretninama na grad Prijedor.
Vlada Republike Srpske - Foto: RTRS
Vlada Republike SrpskeFoto: RTRS

Ovom odlukom prenosi se pravo svojine na nekretninama izgrađenim sredstvima Vlade Republike Srpske i sredstvima Grada Prijedor, radi stambenog zbrinjavanja porodica poginulih boraca, ratnih vojnih invalida i boraca Odbrambeno-otadžbinskog rata Republike Srpske, na Grad Prijedor, bez naknade, i to četrdesetjednu (41) stambenu jedinicu ukupne površine 2.046,62 m2, Ugovorena vrijednost radova iznosi 1.744.161,67 KM sa uračunatim PDV-om.

Vlada se upoznala sa Poslovnom politikom i Planom rada i poslovanja i Programom investicija Preduzeća za poštanski saobraćaj Republike Srpske, AD Banja Luka za 2017. godinu i Planom rada i poslovanja i Programom investicija Preduzeća za poštanski saobraćaj Republike Srpske AD Banja Luka, za period 2017- 2019. godina.

Vlada Republike Srpske donijela je Odluku o načinu i uslovima javne prodaje nepokretnosti na prostoru ranijeg akcionarskog društva „Јelšingrad“.

Predmet prodaje je nepokretnost (zemljište) u svojini Republike Srpske sa 1/1, koja se nalazi u Banjoj Luci na prostoru ranijeg akcionarskog društva „Јelšingrad“.

Početna prodajna cijena ove nepokretnosti iznosi 2.558.000,00 KM. Prodaja ove nepokretnosti sprovodi se usmenim javnim nadmetanjem (licitacijom), u skladu sa odredbama Pravilnika o postupku javnog konkursa za raspolaganje nepokretnostima u svojini Republike Srpske i jedinica lokalne samouprave i ovom odlukom.

Za realizaciju ove odluke zadužuje se Ministarstvo industrije, energetike i rudarstva Republike Srpske.

Vlada je danas donijela i Rješenje o imenovanju Komisije za sprovođenje javne prodaje nepokretnosti na prostoru ranijeg akcionarskog društva „Јelšingrad“.

Vlada Republike Srpskeu svojila je Informaciju o aktivnostima na pripremi Strateškog okvira za reformu javne uprave u BiH.

Zadužuju se članovi radnih grupa iz Republike Srpske da tokom izrade Strateškog okvira za reformu javne uprave u BiH zastupaju stav da predmetni dokument može sadržavati samo ona pitanja oko kojih postoji saglasnost svih nivoa vlasti, a da se o neusaglašenim pitanjima treba prije izrade dokumenta pribaviti stav Vlade.

Vlada Republike Srpske ostaje kod stava da obuhvat Strateškog okvira za reformu javne uprave u BiH bude definisan u skladu sa Operativnim planom, odnosno da ne uključuje cjelokupan javni sektor, niti kantonalni i opštinski nivo vlasti.

Strateški okvir za reforme javne uprave u BiH treba da definiše osnovne strateške ciljeve koji su zajednički za sve upravne nivoe vlasti, a da se specifičnosti koje proizilaze iz potreba pojedinih upravnih nivoa vlasti realizuju kroz donošenje pojedinačnih strategija i akcionih planova, koji će se pripremiti na svim upravnim nivoima vlasti.

Vlada Republike Srpske je stava da je upravljanje i koordinaciju RЈU potrebno povezati sa mehanizmom koordinacije evropskih integracija (radna tijela kao sastavni dio međuinstitucionalnog usaglašavanja među nivoima vlasti) i jasnije odrediti ulogu i značaj entitetskih predstavnika u sistemu monitoringa i izvještavanja.

Zadužuje se Koordinator za reformu javne uprave Republike Srpske da o stavovima Vlade Republike Srpske obavijesti nadležne institucije Republike Srpske i Kancelariju koordfinatora za reformu javne uprave u BiH.