latinica  ћирилица
20/04/2017 |  10:03 ⇒ 16:51 | Autor: RTRS

Prijedor: Odbornici raspravljaju o najavljenoj prodaji "Ljubije"

Odbornici Skupštine grada Prijedora razmatraju informaciju o odluci Vlade Republike Srpske o prodaji dijela državnog kapitala Rudnika željezne rude "Ljubija".
Prijedor: Skupština grada o Ljubiji -
Prijedor: Skupština grada o Ljubiji

Sjednici prisustvuje 25 odbornika, a o ovoj tački dnevnog reda informisao ih je radonačelnik Milenko Đaković.

Đaković je predložio dobornicima nekoliko zaključaka koji bi trebalo da budu poslani na razmatranje Narodnoj skupštini.

U zaključcima je navedeno da Skupština grada Prijedora izražava zabrinutost zbog odluke Vlade i strahuje od destabilizacije privrednig sektora, da traži od Narodne skupštine Republike Srpske jasne garancije da će u Prijedoru biti nastavljena eksploatacija rude, zadržan sadašnji broj radnika i zaposlen dodatni broj. Navedeno je i da se traže jasne garancije da će biti nastavljena istraživanja o potencijalnim rudnim resursima na ovom području.

U toku je rasprava o ovoj tački dnevnog reda.

Odbornici su juče donijeli odluku o davanju garancije AD "Toplana" Prijedor za dugoročno kreditno zaduženje na iznos glavnice od četiri miliona KM, sa rokom otplate od sedam godina.

Odbornici su prihvatili odluku o otpisivanju nenaplativih potraživanja Grada u iznosu od 1,14 miliona KM, a stali su i iza odluke kojom će se, kroz izmjenu projekata hitnog oporavka od poplava, nastaviti sa sanacijom dijela Rudničke ulice i poteza od doma u Saničanima do Rakelića, u ukupnoj vrijednosti od 430.000 KM.

Skupština je glasala i za Regulacioni plan poslovne zone "Baltine Bare"-sekcija jedan i dva.

Odbornici su razmatrali i izvještaje o radu komunalnih preduzeća, Turističke organizacije grada, Zavoda za izgradnju grada, Zavoda za zapošljavanje područna jedinica Prijedor, o radu pravobranilaštva sjedište zamjenika Prijedor, te o realizaciji Odluke o dopunskim pravim boraca, ratnih vijnih invalida i porodica poginulih boraca.