latinica  ћирилица
20/04/2017 |  15:13 | Autor: RTRS

Zbog šverca droge uhapšeno devet osoba iz Albanije i Srbije

Pripadnici beogradske policije zaplijenili su više od 60 kilograma marihuane, te 400 grama amfetamina i kokaina i uhapsili devet osoba iz Albanije i Srbije zbog šverca droge.
Policija Srbije - Foto: ilustracija
Policija SrbijeFoto: ilustracija

U prvoj akciji uhapšena je petočlana grupa sa područja Albanije i Srbije, za koju se sumnja da je u dužem periodu organizovala transport droge iz Albanije za beogradsko tržište, saopšteno je iz MUP-a Srbije.

Nakon prebacivanja droge preko granice i transporta u Beograd, na mjestu kupoprodaje uhapšeni su organizatori transporta, albanski državljani čiji su inicijali P.B. i E.H. u društvu sa kupcima iz Srbije čiji su inicijali B.S. iz Beograda i Ј.Ј. iz Lipljana, dok je vozač A.D, takođe iz Albanije, uhapšen sa transportom marihuane.

Tom prilikom policija je u automobilu "škoda oktavija" registarskih oznaka sa područja Hrvatske, pronašla 58,8 kilograma marihuane, dok je u stanu na Zvezdari u kome neprijavljeno boravi B.S. pronašla dva pištolja sa municijom, kao i 457 grama marihuane, 378 grama amfetamina, 2,78 grama kokaina, dvije elektronske vage i pribor za pakovanje narkotika.

U drugoj akciji policija je uhapsila Beograđanina čiji su inicijali M.Đ, koji je osumnjičen za prodaju droge i F.G. iz Trstenika, koji je osumnjičen da je kupio drogu od M.Đ.

U stanu na Zvezdari u kome M.Đ. neprijavljeno boravi policija je, takođe, pronašla marihuanu, kokain i elektronsku vagu sa tragovima droge.

Beograđani čiji su inicijali A.B. i M.L. uhapšeni su u trećoj akciji, kada je policija u stanu na Paliluli pronašla kesu sa 30,81 gramom amfetamina i dvije elektronske vage sa tragovima droge.

Svi osumnjičeni će, uz krivične prijave, biti privedeni Višem javnom tužilaštvu, navodi se u saopštenju.

Izvor: Srna