latinica  ћирилица
20/04/2017 |  15:29 ⇒ 16:19 | Autor: RTRS

Split- HDZ ne želi Bajagin koncert

HDZ Splita ne želi koncert Momčila Bajagića Bajage na starom splitskom groblju na Sustipanu, a kao razlog zahtjeva za otkazivanje nastupa navedeno je da se okolni stanari žale na veliku buku.
HDZ - Split (Foto: Twitter) -
HDZ - Split (Foto: Twitter)

Iako se već šestu godinu organizuje na Sustipanu, starom splitskom groblju, ovogodišnji program "Sna sustipanske noći" izazvao je burne reakcije.

Predsjednik kotara Ante Bekavac (HDZ) poslao je medijima saopštenje u kome piše da je ovogodišnji program manifestacije apsolutno nepriličan za prostor na kojem se održava. On navodi da je riječ o starom splitskom groblju na kojem je ukopano više od 50.000 Splićana.

Međutim, hrvatski portali tvrde da je pravi problem - nastup Bajage.

U kotaru Meje primljeno je više pritužbi građana kojima smeta Bajaga, ali Bekavac tvrdi da nisu glasali o Bajagi, već o manifestaciji kao takvoj.

- Sustipan nikad nije imao nijedan incident, nijednu mrlju. Ne želimo kvariti Sustipan lokalnim izborima. Pustite nas da radimo - komentiriše ovaj zahtjev organizator "Sna sustipanske noći" Danijel Nikola.

Ovo nije prvi slučaj da se nastoje spriječiti nastupi srpskih muzičara u Hrvatskoj i Splitu.

Portali podsjećaju da je Bajaga i prije imao problema - na koncertu 2003. godine na splitskim Bačvicama među publiku je bačen suzavac.

Izvor: SRNA