latinica  ћирилица
20/04/2017 |  22:13 | Autor: RTRS

Podgorica- Poziv o lažnoj dojavi o bombi iz Srbije

Policijski službenici su večeras izvršili antidiverzioni pregled šoping mola Delta siti u Podgorici i okoline tog objekta, pri čemu nije pronađena eksplozivna naprava, saopšteno je iz crnogorske Uprave policije.
Podgorica - Delta Siti (Foto: Filip Roganović) -
Podgorica - Delta Siti (Foto: Filip Roganović)

U policiji su pojasnili da je dežurna služba podgoričkog Centra bezbjednosti oko 18.00 časova obaviještena da postoji dojava da je u šoping molu Delta siti u Podgorici postavljena eksplozivna naprava.

Službenici crnogorske Uprave policije su, kako navode, veoma brzo nakon poziva utvrdili da je lažna dojava upućena iz Srbije, sa SIM kartice kupljene u toj državi.

Iz policije su rekli da je NCB Interpol Podgorica odmah kontaktirao NCB Interpol Beograd.

"Kao i u prethodnim slučajevima, sumnjamo da je poziv upućen sa neregistrovanog pripejd broja, koji je iskorišćen samo jednom i to u svrhu činjenja ovog krivičng djela", navode iz crnogorske policije.

Iz Uprave policije podsjećaju da je krivično djelo lažno prijavljivanje u ovom slučaju, kao i u prethodnim lažnim dojavama, počinjeno ne samo na teritoriji Crne Gore već i druge države, u ovom slučaju Srbije.

Oni su poručili da će policijski službenici intenzivirati komunikaciju sa kolegama iz Srbije radi identifikacije osobe koja je uputila poziv.

Večerašnja dojava o bombi u Delta sitiju sedma je u posljednjih desetak dana u podgoričkim hotelskim i trgovačkim objektima, a druga u ovom najvećem trgovačkom centru u Crnoj Gori.

Izvor: SRNA