latinica  ћирилица
25/04/2017 |  08:02 ⇒ 20:30 | Autor: RTRS

I. Sarajevo: Mirjanić sa načelnicima opština o stanju u šumarstvu (VIDEO)

Ministar poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Republike Srpske Stevo Mirjanić razgovarao je u Istočnom Sarajevu sa načelnicima opština Sokolac, Pale, Han Pijesak, Rogatica, Trnovo, Čajniče i Foča, kao i sa generalnim direktorom preduzeća "Šume Srpske" Ristom Marićem.
Mirjanić sa načelnicima opština o problemima drvoprerađivača - Foto: RTRS
Mirjanić sa načelnicima opština o problemima drvoprerađivačaFoto: RTRS

Dok se u Skupštini danas pričalo i o stanju u Šumarstvu, ministar Stevo Mirjanić i generalni direktor "Šuma" Risto Marić u Istočnom Sarajevu razgovarali su sa načelnicima opština Sokolac, Pale, Han Pijesak, Rogatica, Trnovo, Čajniče i Foča.

Na dnevnom redu su bili stanje u šumarstvu i saradnja sa drvoprerađivačima. Pomoćnik ministra Goran Zubić izjavio je da su na današnjem sastanku u Istočnom Sarajevu tražili od načelnika informacije, uoči sutrašnjeg sastanka ministra Mirjanića sa direktorima šumskih gazdinstava i drvoprerađivačima Sarajevsko-romanijske regije.

Primjedbe su se uglavnom odnosile na primjenu Člana 84 Zakona o šumama.

"Bilo je stvari i oko kojih smo se složili a to je da smo osudili izvoz, odnosno preprodaju drvnih sortimenata iz RS. Isto tako smo se usaglasili da bi trebalo da postoje kriterijumi i pravilo prema kojima će se vršiti raspodjela. To pravilo ranije nije postojalo", rekao je nakon sastanka Goran Zubić, pomoćnik ministra poljoprivrede.

"Dogovorili smo se da je potrebna bolja komunikacija između javnog preduzeća, drvoprerađivača i ministarstva kada su u pitanju kriterijumi. Da je bilo bolje komunikacije ranije, do ovoga ne bi došlo", naglasio je Milorad Јagodić, načelnik opštine Rogatica.

Milovan bjelica, načelnik opštine Sokolac upoznao je ministra Mirjanića sa svim dešavanjima i problemima u ovoj opštini, ali i susjednim koje su imale probleme sa drvoprerađivačima, a koja su se odnosila na kadrovska rješenja.