latinica  ћирилица
26/04/2017 |  12:35 ⇒ 21:22 | Autor: RTRS

Vlada nije razmatrala zahtjeve "Pavgorda" o "Alumini"

Vlada Republike Srpske nije razmatrala, niti zauzimala stav oko zahtjeva „Pavgorda“ da mu se prizna potraživanje prema Fabrici glinice „Birač“ u stečaju, navodi se u saopštenju, koje je poslato medijima.
Zvornik: kompanija "Alumina" - Foto: RTRS
Zvornik: kompanija "Alumina"Foto: RTRS

Za sve što se dešava u vezi sa stečajnim postupkom matičnog preduzeća Fabrike glinice „Birač“ nadležan da daje odgovore jeste jedino stečajni upravnik, a ne Vlada Republike Srpske, jer je stečaj sudski postupak. Isto tako, za različite presude različitih sudova odgovore treba tražiti u okviru samog pravosuđa, a ne u Vladi Republike Srpske.

"Ono za šta je Vlada Republike Srpske zainteresovana jeste da „Alumina“ funkcioniše, otvara nova radna mjesta, plasira nove proizvode i osvaja nova tržišta, jer ona za to ima kapacitet, te su na taj način i definisana naša očekivanja i zahtjevi prema upravi „Alumine“", navode iz Vlade.

Deblokada računa „Alumine“ je, ističu, pozitivna novost jer omogućava nastavak proizvodnje i finansijskog poslovanja fabrike, i u interesu je radnika.

"Naša sugestija je da, ukoliko je to moguće, pravni timovi dvije strane razmotre cjelokupnu situaciju u vezi sa „Aluminom“ i predlože najbolje rješenje kako bi se spriječilo dalje iscrpljivanje fabrike i neizvjesnost radnika", navodi se u saopštenju.