latinica  ћирилица
26/04/2017 |  21:21 ⇒ 22:29 | Autor: RTRS

Borenović: Prioritet PDP-a razvoj Srpske i bolji život

Za Partiju demokratskog progresa prioritet je razvoj Republike Srpske, a problemi sa kojima se suočavaju institucije i ustanove moraju se rješavati u Vladi Republike Srpske, poručio je večeras u Bileći predsjednik PDP-a Branislav Borenović.
Borenović i Vučurević na Saboru u Bileći - Foto: SRNA
Borenović i Vučurević na Saboru u BilećiFoto: SRNA

Borenović je ponovio da ova politička partija nije zadovoljna radom Vladom Republike Srpske koja "ne može dobiti prolaznu ocjenu".

"U Republici Srpskoj se može napraviti bolje mjesto za život, a PDP ima kvalitetne ljude koji su spremni da tome doprinesu", rekao je Borenović na Saboru opštinskog odbora PDP-a Bileća.

Govoreći o situaciji u opštinskim odborima ove partije u Hercegovini, ali i u drugim dijelovima Republike Srpske, on je naveo da je evidentan rast članstva, što je dokazano i na prethodnim lokalnim izborima.

"Nastojaćemo da u narednom perodu što više približimo program stranke građanima, da ih oslobodimo straha i pritisaka kako bi na izborima glasali razumom", rekao je Borenović.

On je istakao da je PDP ozbiljna stranka i da o svakom dijelu Republike Srpske podjednako vodi računa, s tim da se malo više pažnje poklanja specifičnim lokalnim zajednicama, poput Bileće koja ima 19 odbornika iz 11 političkih partija i nestabilnu političku situaciju u Skupštini opštine.

Borenović je istakao dobar rad odbornika PDP-a Srđana Rogana koji je jedno vrijeme bio i predsjednik Skupštine opštine Bileća.

Na Saboru, kojem je prisustvovao i potpredsjednik PDP-a Slavko Vučurević, izabrani su članovi Opštinskog odbora PDP-a koji će u narednom periodu izabrati rukovodstvo stranke u Bileći.

Izvor: SRNA