latinica  ћирилица
28/04/2017 |  08:30 | Autor: RTRS

Vučić i službe bezbjednosti o stanju u Makedoniji

Ovo što se događa u Makedoniji nije više samo makedonski problem već problem svih nas koji ovdje živimo, izjavio je sinoć premijer i izabrani predsjednik Srbije Aleksandar Vučić i apelovao na građane Makedonije da probleme rješavaju na miran način.
Vlada Srbije - Foto: RTRS
Vlada SrbijeFoto: RTRS

Premijer Vučić događaje u Makedoniji prati, sa saradnicima, iz Vlade Srbije, a za danas je zakazao sjednicu Biroa za koordinaciju službi bezbjednosti.

Vučić je sinoć razgovarao sa liderima u regionu o situaciji u Makedoniji, i u tim razgovorima je zaključeno da je smirivanje situacije jedino moguće rješenje. On je razgovarao sa sa liderom VMRO-DPMNE Nikolom Gruveskim, premijerom Bugarske Bojkom Borisovim i predsedsjedavajućim albanskog parlamenta Ilirom Metom.

Premijer je rekao da smatra da građani Makedonije dobro znaju i da poštuju način na koji se Srbija odnosila prema građanima Makedonije, ali i prema državi Makedoniji.

- Veoma sam zabrinut zbog svih večerašnjih događaja i moja jedina poruka je, a mislim da ljudi u Makedoniji to znaju, da ih zamolim da sve probleme i nesuglasice rješavaju na miran način, da, ako imam bilo kakvo pravo, kažem da je smirivanje situacije u najvećem interesu Makedonije i njenih građana, a sve druge stvari i problemi mogu da se rješavaju za pregovaračkim stolom, na miran način, u mirnoj atmosferi - istakao je Vučić.

Prema njegovim riječima, ovo više i nije samo makedonski problem, već postaje "problem svih nas koji ovdje živimo i bolje da odmah zaustavimo sve probleme i da obezbijedimo mir i stabilnost za našu djecu".

- Molim sve u Makedoniji, i one koji su mi i poznanici, neki i prijatelji, ali i one koje ne poznajem, da razumiju ovu poruku kao dobronamiernu i da ponovo zavladaju mir i sigurnost za sve građane Makedonije, a u Srbiji ćete uvijek imati odanog i iskrenog prijatelja - naglasio je Vučić.

Izvor: Tanjug