latinica  ћирилица
28/04/2017 |  13:30 ⇒ 14:27 | Autor: RTRS

Potrebno veće angažovanje Srba u radu hrvatskih institucija

Predsjednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić i predstavnici Srba iz Hrvatske ocijenili su na sastanku u Beogradu da je potrebno veće angažovanje Srba u radu hrvatskih institucija.
Srbija, Hrvatska - Foto: ilustracija
Srbija, HrvatskaFoto: ilustracija

Vučić je sa predsjednikom Srpskog narodnog vijeća Miloradom Pupovcem i predsjednikom Samostalne demokratske srpske stranke Vojislavom Stanimirovićem razgovarao o položaju Srba u Hrvatskoj, kao i o političkim i ekonomskim odnosima Srbije i Hrvatske.

Vučić ponovio je spremnost Srbije da o odnosima dvije zemljea razgovara sa hrvatskim zvaničnicima, saopšteno je iz Vlade Srbije.

On je naglasio spremnost Srbije da i dalje pruža pomoć i podršku u jačanju institucija srpske zajednice u njihovim projektima, od kojih je istaknuta pomoć u obnovi Srpskog doma u Vukovaru, kapaciteta za regionalni razvoj srpskih sredina i naučno-istraživačkih kapaciteta.

Pupovac je zahvalio Vučiću za podršku u rješavanju otvorenih pitanja i definisanja ciljeva strateške saradnje.

On je istakao važnost unapređenja odnosa Srbije i Hrvatske u današnjim regionalnim i političkim prilikama, kao i otvorenije i konkretnije saradnje dvije zemlje.

Na sastanku je bilo riječi i o aktuelnoj situaciji u vezi sa hrvatskom kompanijom "Agrokor" i interesu Srbije i Hrvatske za razgovor o perspektivama za prevazilaženjem poteškoća u kojima se ova kompanija nalazi.

Izvor: SRNA