latinica  ћирилица
28/04/2017 |  13:33 | Autor: RTRS

Đokić: Socijalistička partija nosilac borbe za prava radnika

Socijalistička partija bila je uvijek nosilac borbe za prava radnika i može se reći da je više od 100 godina iskustva te borbe dalo rezultate, izjavio je predsjednik socijalista Petar Đokić novinarima na Јahorini.
Socijalistička partija -
Socijalistička partija

On je istakao da je danas u odnosu na period od prije 100 godina položaj radnika bitno promijenjen, kao i odnos vlasnika kapitala i poslodavaca.

"Želim da čestitam 1. maj - Međunarodni praznik rada jer je to dan kada se svi sjećamo stogodišnje borbe radnika za poboljšanje njihovog položaja. Međutim, nećemo ni danas ostati uspavani nego ćemo se boriti da država zakonskim aktivnostima nastavi podupirati i štititi prava radnika", rekao je Đokić.

Lider Socijalističke partije rekao je da se trudi da budu ostvarena dva važna cilja koja su uvijek bila u interesu radnika, a to su smanjivanje broja nezaposlenih i rasterećenje plata.

Kao primjer Đokić je naveo da je u Republici Srpskoj u odnosu na 2012. godinu danas za 27.000 manje nezaposlenih.

"Cilj nam je da povećamo investicione aktivnosti kako domaćih tako i inostranih investicija koje će obezbijediti više radnih mjesta i rasterećenje plata", dodao je on.

Izvor: SRNA