latinica  ћирилица
28/04/2017 |  14:56 ⇒ 20:14 | Autor: RTRS

MUP podnio izvještaj protiv bivših članova UO "Krajina osiguranja" (VIDEO)

Zbog sumnje u zloupotrebu položaja u akcionarskom društvu Krajina osiguranje, MUP Republike Srpske podnio je izvještaj protiv tri lica. Nezvanično, riječ je o Navinu Agarvalu, bivšem predsjedniku Upravnog odbora ovog osiguravajućeg društva i nekadašnjim članovima Mladenu Јovanoviću i Manišu Govilu. Sumnja se da je Agarval, u aprilu prošle godine prekoračio ovlašćenja, u namjeri da protivpravno dođe do 5,8 miliona maraka imovinske koristi.
Krajina osiguranje - Foto: RTRS
Krajina osiguranjeFoto: RTRS

Saznajemo, bivši predsjednik Upravnog odbora Krajina osiguranja Navin Agarval osumnjičen je da je imao jasnu šemu kako da protivpravno dođe do više od 5,8 miliona maraka.

U aprilu prošle godine mimo procedura poslovanja naredio je radnicima da pošta koja dolazi u osiguravajuće društvo prvo ide na uvid njemu i članu Upravnog odbora Mladenu Јovanoviću. Tek nakon selekcije bila bi protokolisana.

Sumnja se da su na taj način prikrili postojanje tužbe za naknadu štete u vrijednosti od 5,8 miliona maraka koju je upravo Agarval i akcionar Nete Gupte Podnijeli protiv društva. Tužbu su držali u tajnosti dok ne istekne rok za žalbu.

Nakon toga osumnjičeni Maniš Govil predsjedavajući sjednicom Upravnog odbora donio odluku da se presuda prihvati.Na taj način navedeno je u Izvještaju MUPa načinjena je šteta preduzeću.

Ovo nije prvi Izvještaj MUP-a protiv Navina Agarvala, Amerikanca indijskog porijekla, zbog zloupotrebe položaja.

Agarval je početkom prošle godine kupio većinski paket u Krajina osiguranju. Od tada je ovo osiguravajuće Društvo promijenilo je šest direktora.

Zbog malverzacija Komisija za hartije od vrijednosti blokirala je akcije Indijca, a u julu 2016. uvedena je privremena uprava koja je trajala šest mjeseci.

Nakon toga uprava na čelu sa Agarvalom se vraća, ali je smijenjena prije nekoliko dana kada je uporavljanje preuzima IRB.