latinica  ћирилица
28/04/2017 |  16:07 ⇒ 17:13 | Autor: RTRS

Čubrilović u posjeti opštini Pale (VIDEO)

Narodna skupština i Vlada Republike Srpske pružiće podršku i pomoć opštini Pale u poboljšanju privrednog ambijenta i rješavanju infrastrukturnih pitanja, izjavio je predsjednik Narodne skupštine Republike Srpske Nedjeljko Čubrilović tokom posjete Palama.
Čubrilović u posjeti opštini Pale - Foto: RTRS
Čubrilović u posjeti opštini PaleFoto: RTRS

Kao i većina lokalnih zajednica i Pale se suočavaju sa nedostatkom sredstava za veća investiciona ulaganja u cilju stvaranja boljeg životnog ambijenta svojih stanovnika. Stoga će republičke institucije, Skupština i Vlada pružiti pomoć.

"Kako bi otvarali i radna mjesta i stvarali materijalna sredstva i materijalne mogućnosti za bolji osnov za život građana u njihovim sredinama", izjavio je danas Čubrilović.

Iskazana je potreba za više razumijevanja i kompromisa na svim nivoima vlasti, a prvenstveno u zajedničkim institucijama, gdje međupartijske razmirice usložnjavaju preuzete međunarodne obaveze i domicilne probleme. Zaključak sastanka jeste da treba spriječiti prelijevanje tih problema na entitetski nivo i na lokalne zajednice. 

"Razgovarali smo o načinu funkcionisanja naše skupštine, o svim mogućim problemima, i odnosu SO Poale i NSRS", napomenuo je načelnik opštine Pale Boško Јugović.

Pale su jedna od 3 gradske opštine u kojima su načelnik i skupštinska većina iz različitih političkih opcija i u kojoj razmirica ne manjka. No one se pokušavaju prevazići na dobrobit građana.