latinica  ћирилица
28/04/2017 |  22:30 | Autor: RTRS

Kitarovićeva pozvala na odgovornost

Hrvatski predsjednik Kolinda Grabar Kitarović večeras je, povodom novonastale političke situacije u Hrvatskoj nakon razrješenja trojice ministara Mosta, pozvala sve aktere na odgovornost i konstruktivnost.
Kolinda Grabar Kitarović - Foto: AP
Kolinda Grabar KitarovićFoto: AP

"U ovom trenutku, sve pozivam na odgovornost i konstruktivnost, imajući u vidu političku i ekonomsku situaciju u kojoj se nalazimo", rekla je Kitarovićeva novinarima u Splitu.

Ona je navela da u skladu sa svojim ustavnim ovlaštenjima pažljivo prati aktuelnu situaciju i odnose u Vladi, Hrvatskom saboru i među političkim strankama, prenose hrvatski mediji.

"Nastojim da budem garant stabilnosti i da se brinem o neometanom i usklađenom funkcionisanju državne vlasti", rekla je Kitarovićeva.

U saborsku proceduru danas je upućen prijedlog o razrješenju predsjednika Hrvatskog sabora Bože Petrova sa potpisima 79 poslanika HDZ-a i drugih stranačkih klubova.

Predsjednik Hrvatskog sabora i lider Mosta Božo Petrov rekao je da Most više nije dio Vlade i da će potpredsjednik Vlade i ostali ministri iz ove stranke podnijeti ostavke.

Premijer Andrej Plenković razriješio je juče dužnosti tri ministra Mosta Slavena Dobrovića, Antuna Šprlju i Vlahu Orepića jer su na sjednici Vlade glasali protiv povjerenja ministru finansija Zdravku Mariću.

Izvor: SRNA