latinica  ћирилица
17/05/2017 |  13:46 ⇒ 16:31 | Autor: RTRS

Pavić: Branićemo interes Srpske i Prijedora

Predsjednik DNS-a Marko Pavić izjavio je danas da ova politička partija nikada nije rekla da glasa za Arselor Mital, nego da neće prihvatiti odluku da akcije osnovnog kapitala Rudnika željezne rude Ljubija budu prodate kompaniji Izraeli investment grupa.
Marko Pavić - Foto: SRNA
Marko PavićFoto: SRNA

- Ovo je suština i želim da se razlikuje ono što se priča i govori od onoga što DNS radi. DNS neće u Narodnoj skupštini podržati odluku o prodaji akcija Ljubije i braniće interese Prijedora i Republike Srpske - rekao je Pavić novinarima u holu Narodne skupštine Republike Srpske.

On je, nakon sastanka sa poslanicima DNS-a u Narodnoj skupštini Republike Srpske, ponovio da Izraeli inestment grupa nije kredibilna i da ne može garantovati kopanje rude u Ljubiji.

- Mislim da je Ministarstvo industrije, energetike i rudarstva Republike Srpske krivac za sve ovo što se dešava, pa i u Narodnoj skupštini Srpske. Ovo ministarstvo je dalo prijedlog da rudnik bude prodat izraelskoj kompaniji, a u obrazloženju je navedeno da ovo kasnije ne može biti realizovano - kaže Pavić.

On je izrazio žaljenje što je Prijedor zbog Ljubije u fokusu medija.

- Međutim, u Prijedoru i DNS-u se ne predajemo i borićemo se za prava koja su realna i koja nam po zakonu pripadaju. Odbacijem sve insinuacije i priče pojedinih poslanika, jer se za sve mora imati argument - kaže Pavić i navodi da je neophodno ispitati rad svakog pojedinca.

On tvrdi da u Upravnom odboru Mitala nije bilo i nema članova DNS-a.

- Јa sam tu bio, ali kao predstavnik državnog kapitala. Na sjednicama Upravnog odbora sam predložio da budu ispitane transferne cijene i da sva dobit bude podijeljena - rekao je Pavić.

On je napomenuo da ga sada interesuje Ljubija, a ne koalicioni odnosi sa SNSD-om i SP-om.

Poslanici u Narodnoj skupštini Republike Srpske razmatraju prijedlog odluke o davanju saglasnosti na odluku Vlade Republike Srpske o prodaji 64,9 odsto akcija osnovnog kapitala Ljubije, metodom neposrednog izbora kupca.