latinica  ћирилица
17/05/2017 |  16:16 ⇒ 16:23 | Autor: RTRS

Solt Lejk Siti daje 30 miliona dolara za Teodosića?

Kako se bliži kraj sezone u Evropi, sve češće su priče i najave o odlasku Miloša Teodosića u NBA ligu.
Miloš Teodosić - Foto: Getty Images
Miloš TeodosićFoto: Getty Images

- On je možda i najbolji dodavač na svijetu - rekao je Kvin Snajder u intervjuu 2014. godine.

Plejmejker moskovskog CSKA i kapiten reprezentacije Srbije je u više navrat govorio da bi volio da zaigra u najjačoj ligi svijeta, ali ne po svaku cijenu.

Teo je jedan od najplaćenijih i najboljih igrača Starog kontinenta, pa je logično sebe ne vidi sebe u nekom od slabijih  američkih timova, tj. onih koji nemaju previše šanse da se domognu plej-ofa.

Takođe, značajan faktor je i potencijalna minutaža. U medijima su se pojavljivala imena dva tima – Bruklin Netsa i Јute DŽeza, ali je daleko realnije, upravo zbog spomenutih razloga, da Miloš postane stanovnik Solt Lejk Sitija.

- Moskovski CSKA nalazi se pred jednom od najvećih odluka u posljednjoj deceniji. Miloš Teodosić – Evropa ili NBA? Nekoliko generalnih menadžera slalo je skaute da posmatraju srpskog "čarobnjaka". Po onome što sam uspio da saznam iz mojih izvora, trener DŽezera Kvin Snajder i te kako želi Miloša u svom timu. A, tu su i Bruklin Netsi. S druge strane, određene procjene govore da bi Teodosić mogao da dobije trogodišnju ugovor od 25 do 30 miliona dolara - kaže novinar Dejvid Pik, specijalizovan za košarku.

Osim navedenih timova, u priči oko angažovanja tridesetogodišnjeg Valjevca su i San Antonio Sparsi i Denver Nagetsi.

- Ne mogu da pričam o kandidatima koji bi mogli da zamijene igrača koji još uvijek nije ni otišao, a postoji mogućnost i da produži ugovor sa CSKA. Miloš je unikat. Ali, ako mu NBA ekipa ponudi ugovor – neće biti moguće takmičiti se sa njima - kaže predsjednik Armejaca, Andrej Vatutin.

Izvor: B92