latinica  ћирилица
17/05/2017 |  20:00 | Autor: RTRS

Superliga: Rad opstao, Novi Pazar ispao

Fudbaleri Rada izborili su opstanak u Superligi Srbije kolo prije kraja plej-aut faze, dok se od elite oprostio Novi Pazar.
Lopta - Foto: Getty Images
LoptaFoto: Getty Images

Plej-aut Superlige, 6. kolo:
Bačka - Radnik 1:0 (1:0)
Klisura 19
Borac - Spartak 1:0 (1:0)
Kostić 22
Novi Pazar - Čukarički 0:5 (0:2)
Ožegović 23, 52, 72, Radonjić 45, Kajević 59
Rad - Metalac 1:0 (1:0)
Veselinović 34

Pazarce je u niži rang poslao debakl od Čukaričkog na svom terenu sa 5:0, dok su "građevinari" sve brige riješili minimalnim trijumfom nad direktnim rivalom za opstanak Metalcem.

Važnu pobjedu ostvario je i Borac koji je u Čačku nadigrao Spartak minimalnim rezultatom, a 1:0 je bilo i u okršaju Bačke i Radnika.

Uoči posljednjeg kola u zoni ispadanja je Metalac, sa tri boda manje od Borca, pa će u nedjelju biti odlučeno ko će se pridružiti Pazarcima u Prvoj ligi sljedeće sezone. U Gornji Milanovac u nedjelju stiže Novi Pazar, dok Čačani gostuju Radniku u Surdulici.

Borac je u regularnom dijelu prvenstva bio posljednji iza Novog Pazara, Radnika i Metalca, ali je sa tri pobjede i dva poraza u posljednjih pet mečeva uspio da dođe nadomak opstanka. Metalcu je u posljednjem kolu neophodna pobjeda, a Borac se može radovati i neriješenom rezultatu.

Porazu Novog Pazara najviše je doprinio Ognjen Ožegović het trikom (23, 52. i 72. minut), dok su još dva gola postigli Radonjić i Kajević. Za Borac je pogodio Kostić u 22. minutu, a Čačani su mogli Subotičane da savladaju i ubjedljivije, ali su promašili penal u 64. minutu.

Rad i Bačka su svoje pobjede takođe obezbedili golovima u prvom poluvremenu.

Izvor: B92