latinica  ћирилица
18/05/2017 |  08:05 ⇒ 14:58 | Autor: RTRS

Rešić: Za Srpsku važno poznavati iskustva u regionu u oblasti javnih usluga

Ministar uprave i lokalne samouprave Republike Srpske Lejla Rešić ocijenila je da je za Srpsku veoma važno da poznaje iskustva u regionu u oblasti javnih usluga da bi bili unaprijeđeni servisi za građane.
Ministrica Lejla Rešić na regionalnoj konferenciji u Tirani - Foto: RTRS
Ministrica Lejla Rešić na regionalnoj konferenciji u TiraniFoto: RTRS

Rešićeva, koja danas u Tirani učestvuje na regionalnoj konferenciji o poboljšanju javnih usluga zemalja zapadnog Balkana naglasila je da su budući izazovi upravo u novim tehnologijama koje mogu unaprijediti javne usluge za građane, ali i redukovati broj zaposlenih.

Rešićeva je danas, tokom sastanka sa ministrom državne uprave i lokalne samouprave Srbije Anom Brnabić pokrenula inicijativu za korišćenje stručnih usluga Nacionalne akademije za reformu javne uprave Srbije. Brnabićeva je pozdravila ovu inicijativu, a tokom razgovora je dogovoren i radni sastanak dva ministarstva do početka juna.

Na konferenciji u Albaniji, koja je organizovana u Tirani i Draču, učestvuje više ministara iz regiona, ministri Srbije, zemlje domaćina, Makedonije, predstavnici BiH, te Hrvatske, saopšteno je iz resornog ministarstva. Skup se zavrašava sutra.

Izvor: SRNA