latinica  ћирилица
18/05/2017 |  12:43 ⇒ 20:08 | Autor: RTRS

Vlada Republike Srpske razmatrala stanje u vezi sa restrukturiranjem ŽRS

Vlada Republike Srpske na današnjoj sjednici u Banjaluci prihvatila je Informaciju o trenutnom stanju projekta restrukturiranje„Željeznica Republike Srpske“.
Sjednica Vlade RS - Foto: RTRS
Sjednica Vlade RSFoto: RTRS

Projekat restrukturiranja treba da se realizuje kroz tri međusobno povezane komponente: vlasničko, finansijsko i organizaciono restrukturiranje. Naglašeno je da je neophodno što prije početi sa stvaranjem zakonskih i drugih pretpostavki za formalno pokretanje procesa restrukturiranja, uzimajući u obzir da se time vrši ušteda na troškovima posebno u vezi sa pitanjem radne snage. Ministri su se upoznali i sa Izvještajem „Željeznica Republike Srpske“ a.d. Doboj o stanju bezbjednosti i urednosti željezničkog saobraćaja za 2016. godinu.

Vlada Republike Srpske je utvrdila Prijedlog zakona o izmjenama i dopunama Zakona o notarima i Prijedlog zakona o izmjenama i dopunama Zakona o veterinarsko-medicinskim proizvodima.

Prihvaćena je Informacija u vezi Odluke o dopuni Odluke o usvajanju Strategije prelaska s analogne na digitalnu zemaljsku radio-difuziju i od Radio televizije Republike Srpske je zatraženo da prati primjenu neusaglašene Odluke o dopuni Odluke o usvajanju Strategije prelaska s analogne na digitalnu zemaljsku radiodifuziju u frekvencijskim opsezima174-230 MHz i 470-862 MHz u BiH, te o posljedicama prouzrokovanih takvim postupanjem, informiše Vladu.

Usvojena je i Informacija o realizaciji zajedničkih projekata rješavanja stambenih pitanja izbjeglica, raseljenih lica i povratnika.