latinica  ћирилица
18/05/2017 |  15:58 ⇒ 16:00 | Autor: RTRS

Granična policija BiH: Radionica o finansijskom upravljanju i kontroli

Direktor Granične policije BiH Zoran Galić izjavio je danas u Neumu da Graničnu policiju treba razvijati u svim smjerovima, što podrazumijeva i omogućavanje rukovodiocima da savladaju tehnike što kvalitetnijeg i efikasnijeg upravljanja finansijama na svim nivoima.
Sarajevo - Neum - Granična policija -
Sarajevo - Neum - Granična policija

Galić je otvorio radionicu o jačanju finansijskog upravljanja i kontrole u Graničnoj policiji BiH, koju su vodili predavači iz Centralne harmonizacione jedinice Ministarstva finansija i trezora BiH, saopšteno je iz Granične policije.

Direktor Centralne harmonizacione jedinice Ranko Šakota je, govoreći o osnovama finansijskog upravljanja i kontrole, istakao važnost uspostavljanja sistema upravljanja rizicima i unapređenja upravljačke odgovornosti.

"To bi značilo delegiranje ovlašćenja unutar organizacija. Kompletan sistem u konačnici treba da rezultira unapređenjem kvaliteta rada i javnih usluga uz poštovanje principa ekonomičnosti i efikasnosti prilikom trošenja javnih sredstava", rekao je Šakota.

O upravljačkoj odgovornosti rukovodilaca organizacionih jedinica i metodološkom okviru za sprovođenje finansijskog upravljanja i kontrole govorila je pomoćnik direktora za razvoj finansijskog upravljanja i kontrole u institucijama BiH Abida Ćatić, a o upravljanju rizicima stručni savjetnik u Odsjeku za razvoj finansijskog upravljanja i kontrole Irma Močević.

Radionici su prisustvovali pomoćnik direktora za organizaciju i operacije Granične policije BiH Slobodan Krstić, rukovodioci osnovnih organizacionih jedinica, članovi Komisije za praćenje funkcionisanja finansijskog upravljanja i kontrole, komandiri najvećih jedinica Granične policije i interni revizor.

Izvor: SRNA