latinica  ћирилица
18/05/2017 |  16:55 ⇒ 19:04 | Autor: RTRS

Karamatić: Incko će za 10 ćevapa namlatiti šta vam Bog hoće

Na izvještaj visokog predstavnika u BiH Valentina Incka koji danas podnosi Savjetu bezbjednosti UN-a reagovao je Mario Karamatić, predsjednik HSS-a i delegat u Domu naroda Parlamentarne skupštine BiH.
Valentin Incko - Foto: RTRS
Valentin InckoFoto: RTRS

Incko je u svom izvještaju o stanju u BiH, između ostalog, konstatovao da "u Federaciji BiH, hrvatske stranke nastavljaju da se se zalagaju za "federalizaciju" BiH, što sve više implicira dalje etničke podjele zemlje na tri ili četiri "federalne jedinice", od kojih bi jedna imala hrvatsku većinu".

Na ovaj izvještaj oštro je reagovao Karamatić navodeći da su ovakve Inckove teze "apsolutno očekivane, s obzirom na to da on već godinama pokušava da provodi unitarističku politiku koju zagovara dio političkoga Sarajeva i apsolutno očekivano ukoliko imamo u vidu da je, u posljednjih nekih devet godina, Saudijska Arabija OHR-u uplatila preko 600.000 KM".

Karamatić je naveo da bi Incku najbolje bilo "da nastavi da spava kao što je spavao do sada, jer njegove teze nemaju apsolutno nikakavog smisla".

Pomenuo je i Inckov osvrt na posljednje zasjedanje HNS, iako, kako Karamatić navodi, na HNS-u nije postojala nikakava izjava koja u bilo kom kontekstu dovodi u pitanje suverenitet i cjelovitost BiH.

"Gospodin Incko je jedan mali smiješni lik koji će za deset ćevapa u pola somuna s lukom namlatiti šta vam Bog hoće. Otprilike, to je moje mišljenje o njemu", rekao je Karamatić za N1.

Izvor: N1