latinica  ћирилица
19/05/2017 |  08:21 ⇒ 18:45 | Autor: RTRS

Najveća zastava Republike Srpske od danas na Ravnoj Romaniji

Pripadnici najelitnijih specijalnih jedinica Vojske Republike Srpske iz proteklog rata postaviće danas najveću zastavu Republike Srpske na najveći jarbol na Ravnoj Romaniji i pozvati na jedinstvo srpskog naroda u očuvanju Srpske.
Pripreme za postavljanje najveće zastave Republike Srpske na Romaniji - Foto: RTRS
Pripreme za postavljanje najveće zastave Republike Srpske na RomanijiFoto: RTRS

Povod za postavljanje ove zastave je bratimljenje boraca i veterana, pripadnika specijalnih jedinica iz Odbrambeno-otadžbinskog rata na skupu kome će prisustvovati i građani Sarajevsko-romanijske regije.

Predsjednik Organizacionog odbora ovog skupa i ratni komandant elitne specijalne jedinice Drinskog korpusa "Vukovi sa Drine", Milan Јolović - Legenda, rekao je da će postavljanju zastave na Ravnoj Romaniji prisustvovati predstavnici elitnih specijalnih jedinica Vojske Srpske: "Vukovi sa Drine", "Vukovi sa Vučjaka", "Panteri" iz Bijeljine, "Bijeli vukovi" sa Pala, "Garde" iz Šekovića, Specijalne jedinice "Peša" iz Brčkog i Specijalne jedinice "Manda" iz Ugljevika.

Zastava će biti postavljena u 15.00 časova na lokalitetu Ravna Romanija, uz magistralni put Sarajevo-Podromanija-Zvornik, kod skretanja za Manastir Svetog Georgija na Ravnoj Romaniji.

Izvor: SRNA