latinica  ћирилица
19/05/2017 |  14:21 | Autor: RTRS

Vučić: Ideja "Velike Albanije" opasna po stabilnost

Predsjednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić i predsjedavajući Komiteta Državne Dume Ruske Federacije za međunarodna pitanja Leonid Slucki razmotrili su situaciju u regionu Zapadnog Balkana i izrazili brigu zbog ideje tzv. "Velike Albanije", ukazavši na opasnost koju ona nosi po regionalnu stabilnost.
Aleksandar Vučić - Foto: SRNA
Aleksandar VučićFoto: SRNA

Aleksandar Vučić je naglasio opredjeljenje Srbije za politiku koja regionu donosi mir i saradnju, saopštila je vladina Kancelarija za saradnju sa medijima.

Vučić je takođe istakao da Srbija, s obzirom na ostvareni ekonomski napredak, želi da unaprijedi ekonomsku saradnju sa Rusijom i da se očekuje da učešće srpskih ministara na Sanktpeterburškom forumu početkom juna bude prilika za razgovore o konkretnim oblicima saradnje.

Tokom razgovora o unapređenju političke i ekonomske saradnje dvije zemlje, Vučić je zahvalio i na razumijevanju koje Rusija pokazuje za stavove i politiku Srbije, ne odstupajući od principijelnog stava da poštuje teritorijalni integritet i ne prizna jednostrano proglašenu nezavisnost Kosova.

Leonid Slucki je ocijenio da odnosu dvije zemlje poseban doprinos daje parlamentarna saradnja i najavio jače povezivanje u toj oblasti.

Najavio je zvaničnu posjetu Srbiji predsjednika Državne Dume Ruske Federacije Vjačeslava Volodina za 5. jun, navodi se u saopštenju.

Izvor: RTS