latinica  ћирилица
19/05/2017 |  15:04 ⇒ 15:09 | Autor: RTRS

Cvijanović: Kakve su poruke iza odlaska direktora "Arselor Mitala" kod Izetbegovića?

Predsjednik Vlade Republike Srpske Željka Cvijanović upitala je kakve poruke stoje iza odlaska generalnog direktora "Arselor Mitala" Zenica kod bošnjačkog člana Predsjedništva BiH Bakira Izetbegovića, koji i nije nadležan za privredu.
Željka Cvijanović - Foto: RTRS
Željka CvijanovićFoto: RTRS

Cvijanovićeva je upitala da li ima tu političkih poruka i da li možda ne stoji nešto drugo iza ovog susreta, baš nakon što Narodna skupština nije prihvatila odluku Vlade o prodaji akcija u Rudnicima željezne rude "Ljubija" izraelskoj kompaniji.

"Mi u Republici Srpskoj se moramo sabrati i ciljano sprovoditi određene aktivnosti", rekla je Cvijanovićeva novinarima u Modriči.

Ona je ocijenila da je neusvajanjem ove odluke propuštena dobra prilika za razvoj, novo zapošljavanje, bezbjednost.

"Voljela bih da griješim, ali nisam sigurna da su postojeća radna mjesta zaštićena ovakvim funkcionisanjem jednog takvog zajedničkog preduzeća, ali i načina kako se ponaša `Mital`", istakla je Cvijanovićeva.

Ona je izrazila žaljenje što su radnici zloupotrijebljeni i što su morali da protestuju, jer niko nije želio, niti je imao namjeru da ugrožava postojeća radna mjesta.

"Naše opredjeljenje je bilo da se otvore nova radna mjesta. Zašto bi nekome trebalo to da smeta?", upitala je Cvijanovićeva i ponovila da je Vladu u cijeloj priči motivisala nova razvojna dimenzija i prilika za novo zapošljavanje.

Prema njenim riječima, od početka je bilo poznato da odluka može biti ili ne usvojena, ali da se taj rizik morao nositi, s obzirom na to da taj postupak više nije mogao biti u okviru Vlade, jer je ponavljan više puta.

"Bio je pokušaj, nije uspio. Žao mi je", rekla je Cvijanovićeva.

Izvor: SRNA