latinica  ћирилица
19/05/2017 |  15:36 ⇒ 15:53 | Autor: RTRS

Zvornik: Treći Susreti komunalnih policajaca

U Zvorniku je danas održan treći Susret komunalnih policajaca koji je okupio oko 70 komunalnih policajaca iz 28 gradova i opština Republike Srpske.
Zvornik - treći Susret komunalnih policajaca - Foto: SRNA
Zvornik - treći Susret komunalnih policajacaFoto: SRNA

Gradonačelnik Zvornika Zoran Stevanović istakao je da je sjajna inicijativa da se komunalna policija Republike Srpske okuplja i da razmjenjuje iskustva u svom radu.

"To je vrlo ozbiljan i odgovoran posao, koji na ovim prostorima, bar tako mislim, nije zaživio u punom kapacitetu", rekao je Stevanović, obraćajući se učesnicima susreta.

On je ocijenio da je dobro što se komunalna policija druži, što ima kontakte jer iz toga proizilaze i neki zaključci o pravima i obavezama za koje se treba boriti, što svakako doprinose kvalitetu rada u ovoj oblasti.

Stevanović je poželio komunalnim policajcima uspješan susret i prijatan boravak u Zvorniku.

Načelnik Komunalne policija grada Zvornika Goran Pisić naglasio je da je osnovni razlog ovih susreta razmjena iskustava iz prakse.

"Iznosimo probleme koji nas muče u toku našeg rada, a koji su opravdani i realni, i sa kojima, kada ih uokvirimo u prijedloge, idemo ka Ministartvu uprave i lokalne samouprave Republike Srpske da ih razmatra i da ih stavlja u zakonske propise koji su važeći za rad komunalne policije", rekao je Pisić.

On je istakao da će, osim razmjene iskustava i iznošenja određenih primjedbi, sugestija i prijedloga za odgovorniji rad komunalne policije, biti prostora i za druženje.

Treće susrete komunalnih policajaca Republike Srpske organizovala je komunalna policija grada Zvornika u okviru obilježavanja 21. maja – Dana grada Zvornika.

Pokrovitelj ovih susreta je Gradska uprava Zvornik i lokalni privredni subjekti.

Izvor: SRNA