latinica  ћирилица
19/05/2017 |  15:38 ⇒ 15:43 | Autor: RTRS

Gelo predao akreditivna pisma Matareli

Ambasador BiH u Italiji Јosip Gelo predao je akreditivna pisma italijanskom predsjedniku Serđu Matareli i izrazio očekivanje da će Italija nastaviti da pomaže BiH u procesu sticanja statusa kandidata za članstvo u EU.
Sarajevo - Gelo - Matareli - Foto: SRNA
Sarajevo - Gelo - MatareliFoto: SRNA

Gelo je zahvalio Italiji za pomoć i podršku BiH u evroatlantskim integracijama, ističući da je ulazak BiH u EU strateški cilj i prioritet u spoljnoj politici.

On je naglasio da perspektiva članstva u EU ima pokretačku snagu za pozitivne demokratske, političke, ekonomske i socijalne promjene koje se dešavaju u BiH, saopšteno je iz Ministarstva inostranih poslova BiH.

Gelo je prenio italijanskom predsjedniku pozdrave od članova Predsjedništva BiH i istakao da su dvije zemlje do sada imale vrlo dobru saradnju na bilateralnom i multilateralnom planu i uzajamno se podržavale.

Matarela je, poželjevši dobrodošlicu ambasadoru, rekao da je BiH za Italiju prijateljska zemlja sa kojom želi da jača prijateljske odnose.

Predsjednik Italije je poželio ambasadoru uspjeh u radu i naglasio da je otvoren za sve oblike saradnje od zajedničkog interesa za dvije zemlje.

Izvor: SRNA