latinica  ћирилица
19/05/2017 |  16:40 ⇒ 16:52 | Autor: RTRS

Radojičić i Bodoni: Rješavanje problema grijanja jedan od ključnih prioriteta

Gradonačelnik Banjaluke Igor Radojičić izjavio je danas da je komunalna infrastruktura, odnosno rješavanje problema sistema daljinskog grijanja, jedan od ključnih prioriteta gradskih vlasti.
Banjaluka - Radojičić - Bodoni - Foto: SRNA
Banjaluka - Radojičić - BodoniFoto: SRNA

On je u razgovoru sa ambasadorom Francuske u BiH Kler Bodoni najavio da bi Skupština grada naredne sedmice trebalo da donese odluku o ulasku u izgradnju novog postrojenja "Toplane", u projektovanom iznosu od 35 miliona KM, navodi se u saopštenju iz Gradske uprave.

Radojičić je dodao da su napori nove gradske administracije usmjereni na sveukupni razvoj Banjaluke, pogotovo kada je riječ o privlačenju novih investicija i otvaranju grada prema regionu i EU.

On je upoznao Bodonijevu da je Banjaluka pokrenula nominaciju za ulazak u trku za dobijanje statusa Evropske prijestonice kulture 2024. godine, te da je s tim ciljem oformila poseban tim i savjet za praćenje realizacije ovog projekta.

"Banjaluka će poslije ovih, početnih koraka, naredne godine podnijeti i zvaničnu aplikaciju za sticanje ovog statusa", naglasio je Radojičić.

On je naveo da Grad Banjaluka u ovu trku ne ulazi samo zbog sticanja takvog statusa, već i što bi, prije svega, sam proces kandidature unaprijedio kulturni život najvećeg grada Srpske.

Izvor: SRNA