latinica  ћирилица
28/05/2017 |  10:14 ⇒ 13:20 | Autor: RTRS

Rusija spremna na konstruktivni dijalog sa SAD

Јedan od prioriteta Moskve je konstruktivan dijalog sa Vašingtonom, od toga zavisi rješavanje problema u Siriji i borba protiv međunarodnog terorizma i potrebno je da se napravi izbor da li da se prodube tenzije ili započne rast sa najniže tačke u odnosima, izjavio je savjetnik predjsednika Rusije Igor Levitin.

- Svijet je stigao do kritične tačke. Situacija je došla do zaoštravanja odnosa Rusije i Zapada i od stručnjaka zavisi kako će oni biti riješeni. Ne mogu svi problemi biti riješeni, ali moramo korak po korak da se udaljimo sa ivice - rekao je Levitin na konferenciji Baltički forum, koji se održava u Letoniji.

On je naglasio da Rusija podržava dijalog sa Zapadom i da jedan od prioriteta Moskve predstavlja konstruktivan dijalog sa Vašingtonom.

- Od tog dijaloga zavise rješavanje problema i Sirije i Bliskog istoka i borba protiv međunarodnog terorizma i rješavanje drugih problema. Potrebno je da se napravi izbor da li da se još više prodube tenzije ili da se započne rast sa najniže tačke u odnosima između Rusije i Zapada do koje smo stigli - istakao je Levitin.

Izvor: Sputnjik