latinica  ћирилица
29/05/2017 |  12:25 ⇒ 14:16 | Autor: RTRS

Dom naroda PS BiH: Nema saglasnosti na Izmjene Zakona o drumskom saobraćaju

U Sarajevu je počela sjednica Doma naroda Parlamentarne skupštine BiH. Na početku sjednice delegati su odbili zahtjev Savjeta ministara BiH da se Prijedlog zakona o izmjenama i dopunama Zakona o upravi razmatra po hitnom postupku.
Dom naroda - Foto: RTRS
Dom narodaFoto: RTRS

Dom naroda, u drugom čitanju, nije podržao Prijedlog zakona o izmjenama i dopunama Zakona o međunarodnom i međuentitetskom drumskom prevozu čije se ključne izmjene odnose na rješenje koje se tiče nelegalnog prevoza putnika u međunarodnom transportu.

U nastavku sjednice delegati bi trebalo da razmatraju Prijedlog zakona o izmjeni i dopuni Zakona o radu u institucijama BiH i Prijedlog zakona o dopuni Zakona o platama i naknadama u institucijama BiH kojima se ukida pravo na isplatu jubilarne nagrade za izabrane i imenovane zvaničnike u institucijama BiH, skinute su sa dnevnog reda sjednice. Prihvaćen je finansijski izvještaj za godinu koja je završena 31. decembra 2016. i godišnji izvještaj za 2016, čiji je podnosilac Centralna banka BiH. 

Delegati bi trebalo da daju saglasnost za ratifikaciju Sporazuma između Savjeta ministara BiH i Vlade Srbije o međunarodnom drumskom prevozu putnika i tereta.

Izvor: SRNA