latinica  ћирилица
29/05/2017 |  21:52 ⇒ 21:54 | Autor: RTRS

Davidović: Vlada pruža podršku djeci u vrtićima i u školi

Ministar porodice, omladine i sporta Republike Srpske Јasmina Davidović izjavila je da Vlada Republike Srpske pruža podršku djeci u vrtićima i u školi.
Јasmina Davidović - Foto: SRNA
Јasmina DavidovićFoto: SRNA

- Ministarstvo porodice, omladine i sporta, kao i sva druga ministarstva u Vladi Republike Srpske jesu tu da pruže podršku djeci da im bude lijepo u vrtiću, školi i da odrastaju na pravi način - rekla je Davidovićeva, na završnoj manifestaciji "Lijepo nam je u vrtiću bilo" u Dječijem pozorištu u Banjaluci.

Davidovićeva je rekla da je zajedno sa roditeljima ponosna na djecu, koja izlaze iz vrtića i na jesen polaze u školu.

- Djeci sam poželjela da im u školi bude lijepo, da steknu nove drugare, da oni koji žele dobiju brata, sestru ili oboje i da budu zdravi sa svojim porodicama - istakla je Davidovićeva.

Direktor Centra za predškolsko vaspitanje i obrazovanje Banjaluka Јelena Kurtinović izjavila je da bi do kraja godine u Banjaluci treblo da budu izgrađena dva nova vrtića u kojima bi ukupno bilo smješteno 80 djece.

Kurtinovićeva je podsjetila da je predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik ranije obećao da će sa milion KM pomoći izgradnju vrtića na lokaciji Kupusište u Banjaluci.

- Izgradnjom ovog vrtića, znatno bi bila smanjena lista čekanja za oko 2000 mališana koliko ih godišnje čeka na upis u banjalučke vrtiće - istakla je Kurtinovićeva.

Izvor: SRNA