latinica  ћирилица
30/05/2017 |  11:06 | Autor: RTRS

Titova smrt je promijenila kraj filma "Ko to tamo peva"

Gost u emisiji Ivana Ivanovića bio je književnik, dramski pisac i scenarista Dušan Kovačević. Autor legendarnih djela domaće drame i filma "Maratonci trče počasni krug", "Radovan Treći", "Sabirni centar", "Balkanski špijun", "Profesionalac", pričao je, između ostalog, o tome kako je prvobitno trebalo da izgleda kraj filma "Ko to tamo peva".
Dušan Kovačević (foto - Sputnik/ Aleksandar Milačić) -
Dušan Kovačević (foto - Sputnik/ Aleksandar Milačić)

Pominjući, između ostalog, Titov rođendan 25. maj i Dan mladosti, Kovačević se sjetio da ispriča kako je prvobitno trebalo da se završi film "Ko to tamo peva". Promjena scenarija i te kako ima veze sa smrću nekadašnjeg jugoslovenskog predsjednika.

"Njegova smrt nas je spriječila da završimo 'Ko to tamo peva'. Imali smo u scenariju scenu, kada izađu ona dva dječaka iz autobusa, trebalo je se pojavi nekoliko životinja i da sve liči na scenu apokalipse. Direktor filma je bio u dogovoru sa vlasnikom cirkusa u Italiji, koji dolazi u Beograd i ima dresirane životinje. Umire Јosip Broz, zabranjuje se ulaz svim strancima. Mi moramo da završimo film, i on se završava onako kako je završen. To što nije snimljeno kao kraj, to je početak filma 'Andergraund'", rekao je Kovačević.

Izvor: B92