latinica  ћирилица
30/05/2017 |  20:25 ⇒ 31/05/2017 | 11:02 | Autor: RTRS

Tegeltija: Inicijativa opozicije- veliki dokument koji ne sadrži ništa ozbiljno (VIDEO)

Ministar finansija Republike Srpske Zoran Tegeltija rekao je večeras za RTRS da je materijal koji je opozicija pripremila za sutrašnju posebnu sjednicu Narodne skupštine "veliki dokument koji ne sadrži ništa ozbiljno".
Zoran Tegeltija - Foto: RTRS
Zoran TegeltijaFoto: RTRS

- Poslije tako velikih i pompeznih najava očekivali smo ozbiljan dokument o kojem ćemo moći da razgovaramo. Međutim, pokazalo se da je to bilo pitanje robovanja veličini dokumenta, a sama suština i ne postoji u samom dokumentu - rekao je Tegeltija.

On je naveo da su stručnjaci dali osvrt na pomenuti materijal i da se njihove ocjene mogu svesti na to da je dokument neodgovorno i neozbiljno sačinjen, da je nekonzistentan i neprecizan , te da su podaci netačni a poređenje neuporedivo.

Govoreći o makroekonomskim pokazateljima, Tegeltija je ponovio da Srpska bilježi rast BDP-a.

- BDP je u 2016. godini veći za 2,9 odsto, a siguran sam da će u 2017. godini rasti preko tri odsto - naveo je ministar finansija Republike Srpske Zoran Tegeltija, gostujući u Dnevniku plus, Radio-televizije Repeublike Srpske.

Tegeltija je poruči da je Srpska bezbjednosno, politički i finansijski stabilna.

- Republika Srpska neće dozvoliti da se svi problemi, koji se danas pojavljuju i koji postoje u Sarajevu sa stanovišta bezbjednosti i funkcionisanja većine, na nju prenesu - rekao je Tegeltija.

On je naglasio da će Republika Srpska uredno izmirivati sve svoje utvrđene obaveze prema korisnicima budžeta, nastaviti uredno da brine o svim socijalnim kategorijama, te da će obezbijediti nesmetano investiranje i kroz određene vidove zaduženja za investicione projekte i sve ono što treba da podstakne privredni rast.