latinica  ћирилица
15/06/2017 |  19:01 | Autor: RTRS

Desničari "razapeli" hrvatsku ministarku jer "tečno govori srpski"

Hrvatski desničarski portal "Priznajem.hr", obasuo je drvljem i kamenjem novu ministarku spoljnih poslova u vladi Andreja Plenkovića, Mariju Pejčinović Burić, jer "tečno priča srpski".
Marija Pejčinović Burić (Foto: TVKopernikus/YouTube) -
Marija Pejčinović Burić (Foto: TVKopernikus/YouTube)

- Ono o čemu smo ranije pisali, a što široj javnosti ipak nije poznato sada se ponovno potvrđuje i proširuje. Nova ministarka spoljnih poslova u vladi Andreja Plenkovića, Marija Pejčinović Burić, na tečnom srpskom jeziku, govori o projektima vlade Srbije - istaknuto je kao poruka na sajtu "Priznajem.hr".

Na portalu se ističe da je ministarka bila i savjetnica Ivice Dačića ili "malog Slobe", kako ga nazivaju na hrvatskom desničarskom sajtu, kao i da je od 2013. godine radila u kao savjetnica za evropsku politiku, tačnije "vodila je 'PLAC' projekat (Policy and Legal Advice Centre), koji pomaže Srbiji u pripremama za pristupanje Evropskoj uniji".

- Možda to ne bi bilo ništa čudno da se Marija Pejčinović Burić nije dolaskom Vlade Andreja Plenkovića, našla na poziciji državnog tužioca, te na kraju čak postala ministarka spoljnih poslova, a do današnjeg dana na stranicama PLAC projekta je upisana kao voditeljka tima. Dakle jasno je, Hrvatska državna tužiteljka aktivno je radila na olakšavanju pristupanja Srbije Evropskoj uniji i to u vremenu kada je isti resor u kojem je radila riješavao razna teška pitanja u pregovorima sa Srbijom. Od pitanja nestalih osoba, vraćanja kulturnog blaga pa i do spornog zakona o univerzalnoj jurisdikciji. Cijelo to vrijeme Hrvatska je imala osobu koja je godinama prije radila za vladu Republike Hrvatske, ali istovremeno i za interese Srbije - piše ovaj sajt.

Na posebnom mestu u tekstu hrvatskog portla našao se sledeći pasus:

"Ali ono što možda još više iznenađuje da je sadašnja ministarka spoljnih poslova na tečnom srpskom za jednu televiziju Srbije govorila o projektima vlade Srbije. Pa se tako ponavlja."

Izvor: Blic