latinica  ћирилица
15/06/2017 |  20:14 ⇒ 20:26 | Autor: RTRS

Sportski pregled za 15.06.2017. (VIDEO)

Fudbaleri banjalučkog Borca počeli su danas pripreme za novu sezonu. Crveno-plavi ističu, cilj je plasman u Ligu za prvaka Bosne i Hercegovine.
Sportski pregled - Foto: RTRS
Sportski pregledFoto: RTRS

Na današnjoj prozivci šefu stručnog štaba Željku Vranješu, odazvalo se 20 igrača, dok su Raspudić, Puzigaća, Delić i Radoja kome je istekao ugovor, dobili još dva dana slobodno. Borac će do 25. juna trenirati u Banjaluci, poslije čega slijedi put na Zaltibor na dvonedjeljne pripreme.

Borac će pod komandnom Željka Vranješa igrati napadački fudbal. Makar tako obećava novi šef stručnog štaba crveno – plavih.

Banjalučani su danas predstavili i trojicu novih fudbalera, doskorašnjeg napadača Čelika, Mahira Karića, zatim slovenačkog defanzivca Ivicu Guberca, koji stiže iz ruskog Himkija , te Uroša Mirkovića, koji je došao iz gradskog rivala, Krupe.

Podsjećamo, u Platonovu su ranije stigli provjereni igrači, Goran Galešić i Nemanja Јaničić. U upravi Borca zadovoljni su prelaznim rokom, ali ne isključuju dolazak još nekog fudbalera.

Borac će sutra na Gradskom stadionu održati i Donatorsko veče, da bi se olakšao rad kluba u budućnosti. Početak manifestacije je od 19 časova i 30 minuta.

FK Radnik počeo pripreme

Sa pripremama su počeli i fudbaleri Radnika. Prozivku je obavio Mladen Žižović koji će i u narednoj sezoni biti trener ekipe iz Bijeljine.

Prozivci bijeljinskog premijerligaša nisu prisustovali Zlatković i Ademović koji su napustili plavi tabor.

- Za sada je jedino pojačanje Radović i nadamo se da ćemo se adekvatno pojačati na određenim pozicijama - rekao je trener FK Radnik Mladen Živković.

Žižović se nada da će se odlasci iz Radnika završiti na pomenutoj dvojici igrača i zadržavanje većine ekipe iz prošlog šampionata bilo bi veliki posao za plave, a povratak duže povrijeđenih Pece , Srećkovića i Martinovića takođe bi bilo veliko pojačanje za Radnik.

- Takođe bi želio da se što više mladih igrača razvije, s obzirom da je FK Radnik dobio priznanje u prošloj sezoni kada su naša dva mlada igrača dobila pozive ra reprezentaciju BiH, što se ja u nekoj bližoj istoriji Radnika teško mogu sjetiti a jedan igrač je bio na širem spisku selektora Baždarevića - dodao je Žižović.

Radnik u Bijeljini ostaje do 2.jula a onda se pripreme nastavljaju na Kupresu. Za desetak dana priprema biće dvije ili tri prijateljske utakmice.

Od 12. jula plavi će biti ponovo u Bijeljini , šampionat počinje 22. jula.

Sutrašnjom utakmicom protiv selekcije Grčke, ženska košarkaška reprezentacija Srbije kreće u odbranu evropskog zlata

Sutrašnjom utakmicom protiv selekcije Grčke, ženska košarkaška reprezentacija Srbije kreće u odbranu evropskog zlata. Šampionat starog kontinenta biće održan u Pragu.

Iza srpskih košarkašica je nekoliko godina uspješnog rada koji je donio zlato na Evropskom prvenstvu prije dvije godine i bronzu na Olimpijadi u Riju. Srbija ima pobjednički mentalitet i uvijek najviše ambicije,a tako će biti i u Pragu,poručuje kapiten Јelena Milovanović

Srbija turnir otvara utakmicom protiv Grčke u 18 časova. Kvalitet je na strani Srbije u kojoj se zdravstveni bilten poboljšava.

Nakon Grčke Srbija će u grupnoj fazi evropskog prvenstva odigrati i utakmice protiv Francuske ,u subotu i Slovenije, u ponedjeljak.