latinica  ћирилица
16/06/2017 |  08:53 ⇒ 08:54 | Autor: RTRS

Grujičić: Nijedan Srbin neće glasati za izmjene Krivičnog zakona BiH

Načelnik opštine Srebrenica, Mladen Grujičić, smatra da niko ko je Srbin neće u Parlamentarnoj skupštini BiH glasati za izmjene Krivičnog zakona BiH, koje znače da će se svako ko ne misli da je u Srebrenici bio genocid natjerati da prizna da se to desilo.
Mladen Grujičić - Foto: SRNA
Mladen GrujičićFoto: SRNA

U Izjavi za "Sputnjik"On je ocijenio da izmjene Krivičnog zakona BiH predstavljaju "pokazivanje sile jednog naroda nad drugim, kako bi se legalizovalo nešto za šta definitivno ne postoje dokazi koji bi to i potvrdili".

Grujičić je naveo da ga ne čudi što nije dobio poziv za komemoraciju u Potočarima, kojom se obilježava zločin počinjen nad Bošnjacima. On je ocijenio da, čim nije pozvan, znači da mu bezbjednost nije zagarantovana, te podsjetio da se u prethodnom periodu pokazalo kako prolazi onaj ko je nepoželjan.

"Poštujem stav Udruženja majke Srebrenice. Očekivao sam takvu reakciju, jer znam šta misle o meni, ali ja niti želim, niti hoću da budem prisutan tamo gdje nisam poželjan i gdje mi se ne garantuje bezbjednost", dodao je Grujičić.

Komentarišući novu skupštinsku većinu u opštini Srebrenica, Grujičić je rekao da vjeruje da će se uspostaviti stabilnija politička scena u Srebrenici u kojoj će na vlasti Srbi biti većina, što je s obzirom na rezultate izbora i logično.

Izvor: SRNA