latinica  ћирилица
16/06/2017 |  12:48 ⇒ 14:57 | Autor: RTRS

Savjet ministara bi da ukine Srpsku?! (VIDEO)

Izmjene Krivičnog zakona ponovo su podigle tenzije u BiH!
Savjet ministara - Foto: RTRS
Savjet ministaraFoto: RTRS

Fitilj je upalio Savjet ministara podmetanjem prijedloga izmjena zakona, prema kojem bi u zatvor išli svi oni koji negiraju genocid, šire mržnju na televiziji i internetu.

Decenijska težnja Bošnjaka, koju su u četiri pokušaja spriječili srpski predstavnici, ipak, se uvukla u Savjet ministara.

Denis Zvizdić, ne samo da je uspio u raspravu uvuče srpske ministre, već i da dobije njihovu podršku, ali ne i podršku Republike Srpske. Vlada Srpske na telefonskoj sjednici donijela je zaključak kojim je u potpunosti odbacila ovaj prijedlog.

Gotovo niko u Republici Srpskoj nije ostao nijem na vijest iz Sarajeva da će Srbi zbog negiranja genocida ići u zatvor od jedne do deset godina. Udarac Savjeta ministara, uz asistenicuju srpskih ministara Šarovića i Mektića, dodatni je kamen oko vrata porodicama poginulih boraca.

Prihvatanje pominjanja genocida u zakonu i otvaranje rasprave o tom pitanju, u Podrinju, gdje je tokom proteklog rata pobijeno više od 3.500 hiljada Srba, protumačeno je kao najveća izdaja koja Srpsku vodi u nestanak.

Opširnije u prilogu!