latinica  ћирилица
16/06/2017 |  15:28 ⇒ 19:37 | Autor: RTRS

Savić o prelasku u SNSD - Podržavam patriotsku politiku Dodika

Predsjednik Saveza nezavisnih socijaldemokrata Milorad Dodik sastao se juče sa delegacom Opštinskog odbora SNSD-a Teslić predvođenom predsjednikom OO dr Draganom Bogdanićem.
Milorad Dodik i Dragan Savić - Foto: RTRS
Milorad Dodik i Dragan SavićFoto: RTRS

Na sastanku je razgovarano o prioritetima u radu SNSD-a u opštini Teslić i planovima za dalje jačanje i rast stranke.
Predsjednik OO SNSD Teslić upoznao je predsjednika Dodika sa aktuelnim dešavanjima u Tesliću te predstavio novog člana SNSD-a i odborničkog kluba naše stranke u Skupštini opštine Teslić Dragana Savića.

Savić je u prethodnom periodu djelovao u odborničkom klubu SDS-a i obavljao funkciju predsjednika Aktiva mladih SDS Teslić, ali je zbog razmimoilaženja sa politikom rukovodstva SDS odlučio da pristupi SNSD-u i da na taj način podrži patriotsku politiku koju vodi predsjednik Dodik, navodi se u saopštenju.

Dragan Savić, koji je sin poginulog borca, istakao je da je njegova obaveza prema sebi kao i prema svojoj porodici, da podržava onu politiku koja čuva i jača Republiku Srpsku, a da je to upravo politika predsjednika Milorada Dodika i SNSD-a, te da on ne može nastaviti djelovanje u partiji čije rukovodstvo odstupa od zaštite nacionalnih interesa srpskog naroda i Republike Srpske.

Dr Bogdanić je istakao da je čin Dragana Savića jasan znak da je SNSD prepoznat kao dominantna politička snaga koja radi u interesu Republike Srpske, te da će u narednom periodu OO SNSD Teslić kao i odbornički klub biti konsolidovani i ojačani. Pokušaji političkih protivnika da uzdrmaju jedinstvo odbora definitivno su propali.

Predsjednik Dodik zahvalio je Draganu Saviću na ukazanom povjerenju i naglasio da upravo stavovi ljudi kao što je Savić pokazuju svu ispravnost patriotske politike SNSD-a i stvaraju obavezu da se istrajno nastavi sa političkom borbom za očuvanje statusa i prava Republike Srpske bez obzira na sve pritiske sa kojima se suočavamo. Uz takvu politiku SNSD će u Tesliću ubrzo povratiti politički primat i u lokalnoj skupštini, a dolazak Dragana Savića u naše redove značajan je korak u tom smjeru.

Predsjednik Milorad Dodik ukazao je na neophodnost još snažnijeg političkog rada SNSD-a, zatražio potpuno jedinstvo stranke i odborničkog kluba i istakao da neće biti tolerisano bilo kakvo djelovanje mimo utvrđenih politika i organa SNSD-a.