latinica  ћирилица
17/06/2017 |  17:21 ⇒ 19:24 | Autor: RTRS

Otvoren fudbalski turnir u Bijeljini "Stopama Save Miloševića"

Ministar porodice, omladine i sporta Republike Srpske Јasmina Davidović poručila je danas mladim fudbalerima na otvaranju 10. Međunarodnog turnira "Stopama Save Miloševića" da u sportu, kao i u životu, treba uložiti napor da se postignu dobri rezultati i da djeca postanu dobri ljudi.
Otvoren fudbalski turnir u Bijeljini "Stopama Save Miloševića" - Foto: RTRS
Otvoren fudbalski turnir u Bijeljini "Stopama Save Miloševića"Foto: RTRS

"Kada se izgubi jedna utakmica, onda se više trenira, ulaže se više truda i sljedeći put se pobijedi. Isto je i u životu", rekla je Davidovićeva otvarajući turnir za mlade fudbalere, koji je u Etno selu "Stanišići" u Bijeljini okupio 150 ekipa iz regiona.

Davidovićeva je ukazala na značaj sporta za djecu i omladinu jer unapređuje njihov fizički i prihički razvoj, ali i stiču prijatelje, postaju dobre i pozitivne osobe.

"U sportu nije važna samo igra, nego i prijateljstvo i druženje", rekla je Davidovićeva i pozvala mlade fudbalere da se ugledaju na profesionalni put Save Miloševića, čije ime turnir nosi, ocjenjujući da je on i kao sportista i kao čovjek dobar uzor djeci.

Davidovićeva je rekla da je Bijeljina grad omladine i sporta i poželila da ovaj veliki grad nastavi da napreduje.

Ona je u izjavi novinarima rekla da je resorno ministarstvo podržalo turnir prošle godine sa 5.000 KM, a da će nastojati da ove godine to bude i više.

Stotine mladih učesnika turnira pozdravio je proslavljeni srpski fudbaler Savo Milošević, koji je porijeklom iz Bijeljine.

On je ukazao na važnost rada sa mladim sportistima i ulaganje u sport.

Na jubilarnom turniru učestvuju fudbaleri do 15 godina iz klubova i škola fudbala iz Italije, Rumunije, Srbije, Hrvatske, Crne Gore, Makedonije, Federacije BiH i Republike Srpske.

Narednih pet dana, u vrhunskim uslovima za igru, utakmice će se odigravati na tri fudbalska terena.

Tokom boravka u Bijeljini ministar porodice, omladine i sporta Republike Srpske Јasmina Davidović posjetila je danas i Fudbalski klub "Sloga" u Crnjelovu koji se bori za ulazak u prvu ligu i oprema stadion za taj nivo takmičenja.

Ona je pohvalila sportiste i upravu "Sloge" koja, kako je istakla, nastoji da što više djece i mladih uključi u sport.

Izvor: Srna