latinica  ћирилица
19/06/2017 |  14:45 | Autor: RTRS

Balkan traži ukidanje rominga

Ministri zaduženi za telekomunikacije iz Srbije, BiH, Crne Gore i Makedonije postigli su danas dogovor da Evropskoj komisiji upute pismo u kome traže da se odluka o ukidanju rominga u zemljama EU proširi i na ove četiri zemlje.
Ukida se nacionalni roming - Foto: RTRS
Ukida se nacionalni romingFoto: RTRS

U toku dana trebalo bi da bude usaglašen sadržaj i tekst pisma koje će biti upućeno potpredsjedniku Evropske komisije za jedinstveno digitalno tržište Andrusu Ansipu, saopšteno je iz Ministarstva trgovine turizma i telekomunikacija Srbije.

Pismo će potpisati ministar trgovine, turizma i telekomunikacija Srbije Rasim Ljajić, ministar komunikacija i transporta BiH Ismir Јusko, ministar ekonomije Crne Gore Dragica Sekulić i ministar za informaciono društvo i administraciju Makedonije Damjan Mančevski.

Ljajić je podsjetio da je slična inicijativa pokrenuta prije dvije godine, ali da ona tada nije prihvaćena. On je naglasio da su Srbija, BiH, Crna Gora i Makedonija prije tri godine potpisale sporazum o međusobnom snižavanju cijena rominga, zahvaljujući kojem se već tri godine postepeno snižavaju cijene usluga rominga u regionu.

Izvor: SRNA