latinica  ћирилица
19/06/2017 |  14:49 ⇒ 17:14 | Autor: RTRS

PU Gradiška: Zabilježen pad krivičnih djela (VIDEO)

Na području Policijske uprave Gradiška tokom prošlog mjeseca zabilježen je pad krivičnih djela za 14,29 odsto, te javnog reda i mira za 54,84 odsto, dok je broj saobraćajnih nezgoda manji za 40 odsto, rekao je načelnik ove uprave Miloš Brkić.
Gradiška: Brkić - pres - Foto: SRNA
Gradiška: Brkić - presFoto: SRNA

Brkić je na konferenciji za novinare istakao da se na osnovu tih pokazatelja može reći da je stanje bezbjednosti na području koje pokriva Policijska uprava Gradiška na zadovoljavajućem nivou, te da su evidentirana krivična djela manje društvene opasnosti.

Prema njegovim riječima, tokom mjeseca maja evidentirano je ukupno 14 narušavanja javnog reda i mira, što je za 54,84 odsto manje u odnosu na isti period prošle godine.

Broj prekršaja smanjen je za 45,45 odsto u odnosu na uporedni period. Nadležnim sudovima podneseno je šest zahtjeva za pokretanje prekršajnog postupka, a izdato je i devet prekršajnih naloga.

Prekršaje je počinilo 17 lica, među kojima su četiri povratnika. Među počiniocima nije bilo maloljetnika.

U istom periodu na području ove uprave evidentirane su 33 saobraćajne nezgode, što je manje za 40 odsto u odnosu na uporedni period prošle godine, kada je evidentirano 55 nezgoda.

U pomenutim saobraćajnim nezgodama nije bilo poginulih, dok su dva lica zadobila teške, a 10 lica lake tjelesne povrede.

Ukupno je evidentirano 629 prekršaja iz oblasti bezbjednosti saobraćaja, a nadležnim sudovima podneseno je 13 zahtjeva za pokretanje prekršajnog postupka i izdata su 574 prekršajna naloga.

Iz oblasti bezbjednosti saobraćaja preduzet je niz preventivno-represivnih aktivnosti, pri čemu je iz saobraćaja isključeno 77 vozača. Zbog vožnje pod uticajem alkohola isključena su 44 vozača, 31 vozač je isključen zbog upravljanja motornim vozilom prije sticanja prava i zbog ostalih razloga ista mjera je preduzeta protiv dva vozača.

Iz saobraćaja je isključeno i 51 vozilo, dok je na vanredni tehnički pregled upućeno 35, od kojih su 23 neispravna, a 12 vozača odbilo je da podvrgne vozilo vanrednom tehničkom pregledu.

Izvor: SRNA