latinica  ћирилица
19/06/2017 |  19:49 ⇒ 20:14 | Autor: RTRS

Porodica Pavlović do jeseni u novom domu (VIDEO)

Samohrana majka Željka Pavlović i njene tri djevojčice do jeseni bi mogle useliti u novi dom. Paljanski privrednici položili su ispit humanosti i masovno su se odazvali pozivu da Pavlovićima sagrade dom i obezbijede uslove za školovanje.
Željka Pavlović - Foto: RTRS
Željka PavlovićFoto: RTRS

- Molim sve dobre ljude da mi pomognu, da vide kakva je moja situacija... Što se pomoći tiče imam samo dječiji dodatak od 105 KM, a muž nije imao staža pa djeca nemaju pravo ni na penziju - ovako je Željka Pavlović pozvala sve dobre ljude da pomognu njoj i njenoj djeci i njen vapaj se čuo!

Ona i njene djevojčice neće zimu dočekati usamljene i daleko od civilizacije, u kući koja teško da će odoljeti još jednom jahorinskom snijegu. Paljanski privrednici pokazali su društvenu odgovornost i humanost.

- Svako će ponuditi nešto- materijal ili radove, kako bi porodica do jeseni uselila u svoju kuću. Za primjer su i pojedini građani koji nude i novac i materijal - kaže Njegoš Poljaković, Stanišić d.o.o. Pale.

Zemljani radovi, na placu koji su Željki i njenoj djeci ustupili njeni roditelji, počinju za 10-tak dana.

Boško Јugović, načelnik opštine Pale, očekuje da će izgradnja kuće biti završena za dva do tri mjeseca.

Zahvalnost Željke i njenih kćeri, Ane, Dragane i Tijane ne mjeri se riječima. Iz udaljenog sela podno Јahorine nisu mogle doći, ali su zahvalile svim dobrim ljudima na šansi da konačno dobiju svoj dom.

I Željkin brat Dragan Јugović zahvalio je svima, naročito Crvenom krstu koji je pokrenuo akciju.

Ne sumnjamo, kao ni da uz motivisanost privrednika neće izostati ni podrška građana i ovoj akciji humanosti. Organizacijom humanitarnog koncerta i direktnim uplatama na računu Željke Pavlović skupilo se nekoliko hiljada maraka.

U NLB Razvojnoj banci otvoren je račun za pomoć - ŽELjKA PAVLOVIĆ 562 012 81353715 74.