latinica  ћирилица
20/06/2017 |  10:07 ⇒ 13:16 | Autor: RTRS

Nova škola na Starčevici - najbolje rješenje (VIDEO)

U Osnovnoj školi "Branko Radičević" na Starčevici, u ovoj školskoj godini upisano je oko 1.700 đaka u 64 odjeljenja.
OŠ Branko Radičević - Starčevica - Foto: RTRS
OŠ Branko Radičević - StarčevicaFoto: RTRS

Već odavno je jasno da u najbrojnijoj mjesnoj zajednici u Banjaluci jedna škola ne može da zadovolji potrebe sve većeg broja upisanih učenika. Nova škola na Starčevici bila bi najbolje rješenje ili dogradnja postojeće, ali i izgradnja osnovne škole do petog razreda u mjesnoj zajednici Ada.

U novoj upisnoj godini očekuje se i veći broj đaka nego što je do danas upisano. U najvećoj mjesnoj zajednici na Starčevici dodatno se gradi, tako da je i logično da se u ovu školu upisuje sve veći broj djece, tvrdi direktorka ove ustanove. Kaže da bi možda i najbolje rješenje bilo izgradnja dodatnih učionica u okviru škole. 

U gradskoj upravi, svjesni su ovog problema pa će pokušati da nađu neko rješenje za narednu školsku godinu. Problem bi bio riješen izgradnjom novog školskog objekta.

Da je potrebno hitno rješenje slažu se i roditelji, koji već godinama apeluju da se problem riješi.

Nova škola na Starčevici prioritet je već 30 godina. Pretpostavlja se da u ovoj mjesnoj zajednici živi oko 30.000 ljudi, a škola je jedna i nije dovoljna. Iz resornog ministarstva preporučili su roditeljima koji žive u ovom naselju, da djecu upisuju i u druge osnovne škole da bi se rasteretila osnovna škola Branko Radičević ili bar dok ovaj problem ne bude riješen u korist djece.