latinica  ћирилица
20/06/2017 |  14:44 ⇒ 14:51 | Autor: RTRS

Vilić: Nemamo informaciju o bilo čijoj ugroženosti

Direkcija za koordinaciju policijskih tijela BiH nije zaprimila informaciju o mogućoj ugroženosti osoba i objekata na području Banjaluke, potvrdio je Srni direktor Direkcije Mirsad Vilić.

On je istakao da takva informacija nije stigla ni od Obavještajno-bezbjednosne agencije /OBA/, niti bilo koje policijske agencije u BiH.

"EuroBlic" je danas objavio da je OBA BiH došla do informacija da se sprema napad na objekte ili na neke od štićenih osoba na području Banjaluke, zbog čega je bezbjednost podignuta na najviši nivo.

U tekstu se navodi da je i Vilić potvrdio da su dobili određene informacije, ali da ne može govoriti o njima, te da su ta saznanja dobile sve bezbjednosne agencije.

Načelnik Odjeljenje za odnose sa javnošću MUP-a Srpske Mirna Miljanović rekla je ranije danas Srni da je Ministarstvo unutrašnjih poslova Republike Srpske kontaktiralo OBA i Direkciju za koordinaciju policijskih tijela BiH i provjerama je utvrđeno da ne postoji nijedna informacija o eventualnom terorističkom napadu na području Banjaluke.

Izvor: Srna