latinica  ћирилица
20/06/2017 |  15:58 ⇒ 19:39 | Autor: RTRS

Prnjavor: Prijem u Opštini za najbolje učenike (VIDEO)

Načelnik opštine Prnjavor Darko Tomaš organizovao je prijem za učenike generacije osnovnih i srednjih škola s područja ove opštine.
Prnjavor - najbolji učenici - Foto: RTRS
Prnjavor - najbolji učeniciFoto: RTRS

Tomaš je nakon razgovora sa najboljim učenicima, ocijenio da ovi mladi ljudi potvrđuju da Prnjavor, ali i cijela Srpska imaju svijetlu budućnost.

Nikola Novarlić, učenik je generacije prnjavorske gimnazije. Studije informatike nastaviće u Rusiji, gdje je takođe dobitnik stipendije.

- Dalje ću na taj univerzitet. Već sam položio engleski i sad se još usavršavam. Ono šro mi se sviđa je taj praktični rad i to što ću moći nakon fakulteta odmah naći radno mjesto, kaže Nikola.

Anastasija Konjević, iako će dalje školovanje, kaže, nastaviti u srednjoj medicinskoj školi, đak je generacije u osnovnoj školi za muzičko obrazovanje u Prnjavoru. Dobitnik je i brojnih muzičkih priznanja.

- Najdraže mi je priznanje za klavir u Srbiji, u Aranđelovcu, a dobila sam i i priznanja u drugim gradovima. ističe Anastasija.

U lokalnoj upravi ponosni na mlade koji su i u svom školovanju, ali i u vananastavnim aktivnostima, ostvarili izvanredne rezultate.

- Mi ćemo ove ljude pomoći prije svega kroz stipendije a i ako imaju neku svoju ideju ja sam otvoren, kao i opština Prnjavor, da pomognemo, naveo je Darko Tomaš, načelnik opštine Prnjavor.

To potvrđuje i činjenica da su u ovoj opštini sredstva za stipendiranje učenika osnovnih i srednjih škola ove godine od oko 300 hiljada maraka gotovo uduplana u odnosu na prošlogodišnjih 170 hiljada.